Trabzon Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında gecekonduları yıkıyor!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehrin simgelerinden biri olan surların çevresindeki binaları yıkarak turizme kazandırıyor. Tabakhane ve Zağnos kentsel dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi kapsamında surların çevresindeki gecekonduları yıkan Büyükşehir Belediyesi son olarak Ortahisar İlçesi Ortahisar Mahallesi'nde bulunan İçkale Camii'nin güney batı kısmındaki surlara yapışık  gecekondukaları yıktı.

Ortahisar Mahalle Muhtarı Süleyman Kara İçkale Camii'nin güneyinde surlara bitişik binalar nedeniyle bölgeye gelen turistlerin surları gezemediğini kaydederek, yaptıkları başvurular sonucu binaları yıkarak turizme kazandıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Amaçlarının tarih ve turizme sahip çıkmak olduğunu kaydeden Kara, "Mahallemiz tarihi eserler yönünden oldukça zengin. Şehre gelen turistler mahallemize yoğun ilgi gösteriyor. Özellikle kale surlarına bitişik gecekondular nedeniyle turistler surları rahatça ziyaret edemiyordu. Yaptığımız başvurular sonucu Büyükşehir Belediyesi söz konusu binaları yıktı. Gerekli temizlik çalışmalarının yapılmasının ardından bundan sonra turistler surları rahatça gezebilecek. Bu çalışma için emeği geçen kurum ve kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181