Trabzon kentsel dönüşüm projeleri!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon kentsel dönüşüm projeleri ve detaylarını sizler için derledik. Şehri çarpık yapılaşmadan kurtarmak, daha modern ve sağlıklı yapılar inşa etmek amacı ile Trabzon kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor. İşte Trabzon kentsel dönüşüm projeleri...

Trabzon Narlıbahçe kentsel dönüşüm
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Trabzon Narlıbahçe kentsel dönüşüm projesi şu anki belediye hizmet binası ile valilik ve itfaiye kavşağı arasında yapılacak.

Trabzon Pelitli kentsel dönüşüm
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilen Trabzon Pelitli kentsel dönüşüm projesinin kamulaştırması büyük ölçüde tamamlandı. Pelitli'yi Ortahisar'ın ticaret ve yaşam merkezi haline getirmesi planlanan Trabzon Pelitli kentsel dönüşüm projesinin şu ana yüzde 40'ı tamamlandı. Pelitli'yi çarpık yapılaşmadan kurtaracak olan Trabzon Pelitli kentsel dönüşüm projesinin tamamının 2018 yılı içerisinde bitmesi planlanıyor.

Trabzon Akyazı-Gürbulak-Yeşilova Vadisi rekreasyon projesi
Trabzon Akyazı-Gürbulak-Yeşilova Vadisi rekreasyon projesiyle kente kazandırılmaya çalışılacak olan Akyazı-Gürbulak-Yeşilova (Aygor) Vadisi henüz yoğun yapılaşmaya uğramamış doğal bir yaşam alanı olarak biliniyor.

Değirmendere kentsel dönüşüm
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi tarafından yapılacak olan düzenleme ile Değirmendere kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Değirmendere kentsel dönüşüm mülkiyet sahiplerinin ve şehrin ortak menfaatine uygun olacak şekilde inşa edilecek.

Ortahisar kentsel yenileme projesi
Şehri çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla hayata geçirilecek olan tarihi Ortahisar kentsel yenileme projesi Bakanlar Kururu kararından geçti. Koruma amaçlı imar planı yapılan Ortahisar kentsel yenileme projesinin yapımına başlandı.

Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü
Trabzon'u daha modern ve yaşanabilir bir şehre dönüştürmek amacı ile hayata geçirilen Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü 1. etap Bahçecik altı, 2. etap Tanjant Köprüsü ile Zağnos Köprüsü arasındaki alan ve 3. etap Zağnos Köprüsü Maraş Caddesi arasındaki alan olmak üzere 3 etapta çalışmalar tamamlandı. Bahçecik'e yıkan yol ve 850 konutun inşa edildiği Zağnos Vadisi kentsel dönüşümü 4. etabı sonra eklenen alan hariç Ortahisar Belediyesi'ne devredildi. Maraş Caddesi, Sahil arası Ortahisar Belediyesi'ne devredilen alan dışında 9 bin metrekarelik sit alanında ise yıkımlar başladı.

Tabakhane kentsel dönüşümü
Toplam 672 binanın yıkılacağı Tabakhane kentsel dönüşümü projesinde 659 bina ile anlaşma sağlandı. 626 binanın yıkıldığı Tabakhane kentsel dönüşümü alanının kuzey kısmında bulunan Kadınlar Hali de tümüyle yenilecek.

Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşümü 
Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşümü kapsamında bulunan 134 binanın tümü kamulaştırıldı. 132 binanın yıkımı gerçekleştirilen Çömlekçi 1. etap kentsel dönüşümü projesi kapsamında kamulaştırma bedeli olarak hak sahiplerine 74.2 milyon TL ödendi.

Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşümü​
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan Çömlekçi 2. etap kentsel dönüşümü​ projesi kapsamında hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerine devam ediliyor. 

Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesi
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım çalışmalarına başlandı. 10 dönümlük alanda inşa edilecek olan Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesi 8 direkli hamamdan Trabzon surlarına kadar olan bölge olacak. 41 bina kamulaştırılarak yıkılacağı Trabzon Pazarkapı kentsel dönüşüm projesi için 35 binanın kamulaştırma işlemi tamamlanmış olup sadece 6 binanın kamulaştırılması için yasal süreç devam ediyor.

Trabzon Tonya kentsel dönüşüm projesi
Tonya Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan protokolle Tonya'da yapılacak olan Trabzon Tonya kentsel dönüşüm projesi 82 bin metrekarelik alanda hayata geçirilecek. Trabzon Tonya kentsel dönüşüm projesinin yapılacağı alanda 55 bin 684 metrekare uygulama alanı 26 bin 695 metrekare konut alanı olacak.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ilknur tosun 5 yıl önce

Değirmendere çimento fabrikası yerine yapılacak hangi projeler gündemde var.

Avatar
Ilknur tosun 5 yıl önce

Değirmendere çimento fabrikası yerine yapılacak hangi projeler gündemde var.

banner182

banner181