Trabzon Pelitli'de kentsel dönüşüm başladı!
Ortahisar Belediyesi ve TOKİ'nin yürüttüğü Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine kira ödemeleri sürüyor. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, proje kapsamında hak sahiplerine teslim edilmek üzere 301 konut, l'er adet ticaret merkezi ile caminin yapımı için TOKİ tarafından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi. Başkan Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, Trabzon Uluslararası Havalimam'nın yanı başındaki Pelitli'nin çarpık yapılaşmadan kurtarılıp şehrin simgesel yeni bir alana sahip olacağını ifade etti.

15 AY SONRA PROJE BİTECEK
İlk vizyon projelerinin başlamasından mutiuluk duyduğunu kaydeden Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemiz, yurtiçi ve yurtdışı ulaşımının kalbi durumundaki Trabzon Uluslararası Havalimanı yeşil alanları, turistik mekanları, ticaret merkezleri, sosyal donatı alanları ile kentsel dönüşüm projelerine örnek teşkil edecek bir niteliktedir. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Pelitli'de, Trabzon Rize Karayolu kenarında 41 adet dükkan (ticaret merkezi), 301 konut, 1 adet cami ve sosyal donatı alanları için TOKİtarafından yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Yüklenici firmamız da inşaat çalışmalarına başladı. Planlarımız doğrultusunda inşallah 15 ay sonra hak sahipleri konutlarına taşınacak Şu ana kadar kendine konudanm teslim edemediğimiz 125 hak sahibine 1 milyon 388 bin 304 TL kira yardımı yaptık Bu hafta da hak sahiplerine 382 bin 985 TL kira ödemesi yaptık. Bu belediyemizin ilk büyük çaplı vizyon projesi olacak. Ben bu bağlamda projemize en büyük desteği veren hemşehrimiz TOKİ Başkanı Sayın Ergün Turan ile projeyi başkanlığı döneminden beri destekleyen Pelitli eski Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı'ya bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah 15 ay soma Trabzon Havalimanı'miza gelen turistier ve yolcularımız şehrimize yakışır çağdaş bir projeyle karşılaşacak" diye konuştu.

Karadeniz'de İlk Haber Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181