Trabzon Pelitli'nin kentsel dönüşüm ihalesi 30 Mayıs'ta!
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 1. etap olarak planlanan projenin 30 Mayıs 2016 tarihinde ihale edileceğini ve projede sadece 2 katlı iş merkezlerinin yer alacağını söyledi. Pelitli bölgesindeki kentsel dönüşümün ihale tarihi açıklandı. Bölgenin çöp depolama alanına dönüşmesine ise Başkan Genç, "Pelitli 1. etabını biz hem yol güvenliği hem de alanın güvenliği için etrafını sardık. Ama maalesef iyi niyetli olmayan bir kısım vatandaşlarımız, bir kısım çöpler, artıklar döktüler. Tekrar yaptık. Hattâ bizim yaptığımızı tahrip ederek bunu yaptılar." dedi.

MHP Grup Başkanı Davut Çakıroğlu tarafından gündeme getirilen Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, yeni gelişmeleri de anlattı. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'ı makamında ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Genç, burada son binaların da nisan ayı içerisinde yıkılacağını ve yeni proje için 30 Mayıs itibarıyla ihaleye çıkılacağını ifade etti. Başkan Genç, "Alan tamamıyla TOKİ'ye hibe olarak teslim edilecek. İnşallah TOKİ Başkanımız bizzat inisiyatifini kullandı ve 30 Mayıs'ta ihaleye çıkacak. Bu projemizi orada gerçekleştirdiğimizde Pelitli bölgemiz ayrı bir vizyon kazanacak. TOKİ Başkanımız bu konuda diğer dönüşüm projelerinde olduğu gibi Trabzonlu hemşehrimiz olması hasebiyle bu projeleri teker teker harfiyen vakıf olmuş. Takip etmekte." diye konuştu. Ortahisar Belediye Meclisi Üyesi Ufuk Hoş, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin bilgiler vererek, "1. etabın arsa alanı 37 bin 600 metrekare. 7 bin 200 metrekaresi park olacak. Bu etap içinde 41 iş yeri ve 1 adet cami olacak. Toplam inşaat alanı ise 53 bin 650 metrekare olacak." dedi. 

Karadeniz'den Güne Bakış Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181