Trabzon Tabakhane hafriyatlarında yeni adım atıldı!
Trabzon'da kentsel dönüşümle yıkılan, ancak hafriyatların hâlâ bölgede durarak çirkin görüntü oluşturduğu Tabakhane Vadisi'yle ilgili yeni adım atıldı. Vadinin peyzaj projesinin ihalesinin muhtemelen mayıs ayına kadar yapılması planlanıyor. Bölgedeki hafriyatların kaldırılmama nedeni olarak ise "Kötü yerleşmelerin önüne geçmek." için olduğu ifade edildi. Trabzon'da kentsel dönüşümle yıkılarak yeniden düzenlenecek olan Tabakhane Vadisi ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya başladı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Vadisi'nde yıkımların tamamlandığını ve projenin ihalesinin mayıs ayına kadar yapılmasının planladığını açıkladı. Gümrükçüoğlu, "Tabakhane Vadisi'nde kentsel dönüşümle ilgili yıkımlar tamamlandı. Peyzaj projesi defaten tarafımızdan hazırlandı. TOKİ'nin onayıyla birlikte peyzaj projesinin ihalesi ve tatbikatı muhtemelen mayıs ayına kadar 1. bölgesi için Maraş Caddesi'nden yukarıdaki bölgesi için yani Maraş Caddesi, Tabakhane Köprüsü ve köprünün güneyindeki bölge için başlanacaktır." dedi. Bölgedeki hafriyatların ise kaldırılmasının bir süre daha bekletileceğini açıklayan Gümrükçüoğlu, "Oradaki hafriyatın bir kısmının kaldırılması hadisesi ise tarafımızdan bekletilmektedir. Zira çok daha kötü niyetli kullanımlara yol açacak yerleşmeler münasebetiyle belli yerlerdeki öbekleşmiş olan hafriyatın bilahare kaldırılmasını yani tatbikata yakın kaldırılmasını kararlaştırmış bulunmaktayız. Bu yönden yurttaşların anlayışına ve sabrına teşekkür ediyorum. O bakımdan rekreasyon ihalesi ile eş zamanlı olarak kaldırılması cihetine gidilmiş olacaktır." diye konuştu. Tabakhane Vadisi'nde yapılması planlanan yol projesi ile ilgili de konuşan Gümrükçüoğlu, "Yol projesi tamamlanıyor. Tabakhane Vadisi çerçevesinde vadinin doğu yamacında yol uygulamasına da başlamış olacağız." dedi.

Aydın Gelleci / Karadenizden Güne Bakış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181