Trabzon Tonya'da kentsel dönüşüm başlıyor!
Kentsel dönüşümün öncüsü Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Trabzon'un Tonya ilçesinde 82 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm projesi başlatıyor. Tonya Belediyesi ve TOKİ arasında yapılan protokolle Tonya'da yapılacak kentsel dönüşüm çalışması için 22 Haziran tarihinde ihale gerçekleştiren TOKİ, 1 Ağustos'ta yüklenici firma ile sözleşme imzalayıp 10 gün içerisinde yer teslimini yapacak.

İlgili yükleniciyi yer teslimi yapılması sonrası 82 bin metrekarelik alanda proje etüt hazırlıkları, kentsel tasarım işleri ve mimari proje çalışmaları yapılacak. Kentsel dönüşüm yapılacak alanda 55 bin 684 metrekare uygulama alanı 26 bin 695 metrekare konut alanı olacak. Proje çalışmaları sırasında bölgede bulunan hak sahiplerinin tespiti ve uzlaşma görüşmeleri yapılacak. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora'nın yakından takip ettiği, TOKİ tarafından Tonya'ya yapılacak kentsel dönüşüm projesi 300 gün içerisinde bitirilip konutlar hak sahiplerine teslim edilecek.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Çora yaptığı açıklamada: "Trabzon'un birçok ilçesinde kentsel dönüşüm projeleri başladı.Her birini ayrı ayrı takip ediyoruz.Tonya ilçesinin merkezinden geçen Kastan Deresi üzeri ve etrafı zaman içerisinde binalarla kapanmış metruk bir görüntü oluştu.Buradan başlayarak kentsel dönüşümle daha güzel bir ilçe ve daha fazla yaşam alanı oluşturulacak. Bu projenin gerçekleşmesi için yoğun çaba gösteren hemşehrimiz, gururumuz TOKİ Başkanı Ergün Turan'a teşekkür ederiz" dedi. 

Hasan BAHADIR / Karadeniz'den Güne Bakış Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181