Trabzon Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaşıldı!
TOKİ tarafından Trabzon'da deniz doldurularak, dolgu zemini üzerine inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi'nde sona yaklaşıldı.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Trabzon Akyazı Spor Kompleksi ile ilgili açıklamada bulundu.  TOKİ Başkanı: "İnce imalat işlerini de hızlandırdık. Stadyum içerisinde bulunacak skorboardların yerleştirilmesine başladık. Stadın koltuklarının tribünlere yerleştirilmesi işlemi de son hızla devam ediyor" - "TOKİ, inşa ettiği ve yapımı devam eden stadyumlar ile Türk futboluna 19 stadyum kazandıracak. Önümüzdeki yıllar içinde tamamlanacak stadyumlar ile Türkiye Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası organizasyonlarına çok rahat ve modern stadyumlar ile ev sahipliği yapabilecek duruma gelecektir"

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, kompleksin bu özelliğiyle Türkiye'de ilk, dünyada ise ikinci olduğunu söyledi.

Trabzon Akyazı Spor Kompleksinde son aşamaya gelindiğine işaret eden M. Ergün Turan, stadyumu ekim ayı içerisinde teslim edeceklerini belirtti.

TOKİ Başkanı, çatı kaplamasında şeffaf, kendini temizleme özelliğine sahip membranın büyük bölümünü çatı bloğuna serdiklerini ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:
''İnce imalat işlerini de hızlandırdık. Stadyum içerisinde bulunacak skorboardların yerleştirilmesine başladık. Stadın koltuklarının tribünlere yerleştirilmesi işlemi de son hızla devam ediyor. Bodrum katta da döşeme imalatlarında sona yaklaşıldı. Stadyumun kırlangıç kanatlarının kompozit imalatı da devam ediyor. Elektrik mekanizması, çevre düzenlemesi ve peyzaj yapımı da tamamlanma aşamasına geldi.''

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ile kamp eğitim merkezinde son rötuşları yaptıklarını dile getiren M. Ergün Turan, Trabzon Akyazı Spor Kompleksinin, içerisindeki sosyal donatıları ile Avrupa'nın en modern spor tesisleri arasında olduğunu dile getirdi.

''Stadyum çatı sistemi ile Türkiye'de bir ilk olacak''
M. Ergün Turan, kompleksin Türkiye'nin göz bebeği olacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:
''41 bin seyirci kapasiteli Trabzon Akyazı Stadyumu, çatı sistemi ile Türkiye’de bir ilk olacak. Trabzon Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu çatısı, çevre dostu, kendini temizleme ve hava kirliliğini giderme özelliğine sahip akıllı çatı olarak bilinen “Smart Roof” sisteminde inşa ediliyor. Yaklaşık 22 bin metrekare kapalı tribün yüzeyine sahip olacak stadyumun çatısının 245 dönümlük yeşil alanın havasını temizleme gücüne sahip olacak. Bu oran, yaklaşık 2 bin 500 aracın yarattığı hava kirliliğini temizleme kapasitesine eşdeğerdir. Çatı, yarı saydam özelliğiyle de saha içinin daha aydınlık olmasını sağlayacak.''

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan mutabakat ile Türkiye'nin dört bir tarafında, 50 yıl Türk sporuna hizmet edecek UEFA standartlarında, 'akıllı ve ekolojik' stadyumlar inşa ettiklerini aktaran M. Ergün Turan, ''İdaremiz tarafından yapımı tamamlanan Türk Telekom Arena Stadyumu, Mersin Arena stadyumu, Antalya stadyumu, Sivas Arena ve Afyon Spor Kompleksi hizmete girdi.'' dedi.

M. Ergün Turan, Türkiye genelinde dördü tamamlanmak üzere 19 stadyumun inşaatına devam ettiklerini dile getirerek, Eskişehir ve Gaziantep stadyumlarının da yakın zamanda hizmete gireceğini ifade etti.

TOKİ olarak stadyumları sadece alt yapısı ve inşaat kalitesiyle değil, kente değer katan “Bütünleşik Projeler” vizyonu ile Türkiye'ye kazandırmayı hedeflediklerini vurgulayan Turan, ''TOKİ, inşa ettiği ve yapımı devam eden stadyumlar ile Türk futboluna 19 stadyum kazandıracak. Önümüzdeki yıllar içinde tamamlanacak stadyumlar ile Türkiye Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası organizasyonlarına çok rahat ve modern stadyumlar ile ev sahipliği yapabilecek duruma gelecektir.'' dedi.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181