Uşak Belediyesi kentsel dönüşüm projeleri ile Türkiye'ye örnek oldu!
Ege’de kültür ve sanatta olduğu kadar yatırımlarıyla da dikkat çeken Uşak, kentte kimlik bulan yatırımlarıyla 2017’nin en çok konuşulan ve örnek gösterilen belediyelerinden oldu. Şehre ekonomik katkısı 3 yılda 110 milyon TL’ye çıkan UTAŞ ile yerel yönetimler proje yarışmasında ödülle dönen Uşak, aynı zamanda TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verileriyle Türkiye’nin en yaşanılabilir kentleri sıralamasında 6’ıncı olarak hem sosyal hem de altyapı alanında Ege’nin yükselen yıldızı ünvanını elinde tutuyor.

2017 yılına oldukça önemli yatırımlar ile giren Başkan Nurullah Cahan, en büyük kentsel dönüşüm projesini Uşak’da başlatarak Türkiye’ye örnek oldu. Şehrin çehresini değiştirerek marka kent imajını her alanda hissettirmeyi başaran Uşak Belediye Başkanı Cahan, bu iddiasını kent tarihinin en büyük altyapı ve üstyapı projeleri ile destekliyor. Sosyal, ekonomik ve teknoloji alanlarının her birinde ayrı yatırım planları hayata geçiren Başkan Cahan, 2018’de Uşak’a her alanda ivme kazandıracak projeleriyle vites büyültmeye hazırlanıyor.

Türkiye’nin en çok konuşulan kentsel dönüşüm projesi hakkında “450 milyon TL yatırım bedeli ile hizmete sunduk. ‘Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’ Türkiye’de sanayiden konut ve ticari alana geniş bir alanda dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme projesi. Yatay mimarisiyle örnek, sosyal ve kültürel alanlarıyla şehirle bütünleşen bu proje kentteki ticari ve sosyal faaliyetlere önemli katkı sağlayacak.” diyen Cahan, 2018’de yeni mega projeler ile Türkiye’nin gündeminde olmaya devam edeceklerinin işaretini verdi.

Spora ve sporcuya verdiği önemi her alanda hissettiren Nurullah Cahan, aynı zamanda iyi bir cirit sporcusu olarak da tanınıyor. Geçmiş dönemlerde imkansızlıklar nedeniyle kapısına kilit vurulan Uşakspor’a UTAŞ ile sponsor olan Uşak Belediyesi, takımın ligi şampiyon olarak bitirmesini sağladı. Mahalle konakları, Kayaağıl jeotermal tesisi, sanat akademisi, şehir tiyatrosu ve diğer sosyal yardımlaşma projeleriyle ise kentte hem yeni sosyal alanlar yaratıldı hem de yüzlerce aileye yardımda bulunuldu.

Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan, 110 bin metrekare alanda vatandaşların nefes alacağı yeni Kent Park Projesi gibi mega yatırımlar, tamamlandığı zaman trafiğe büyük rahatlık getirecek birçok battı çıktı, modern ve teknolojik üst geçitler, yepyeni bir görünüme kavuşan kalfa korusu, macera park, yeni otogar gibi devam eden çalışmalar ile 2018’e çok daha iddialı bir start vermeye hazırlanıyor.

Bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Nurullah Cahan, “Her yönüyle şehirdeki gelişimin sürmesini sağlayarak, hayal olarak görülenleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Belediye olarak, Uşak için çalışan ve ter döken herkesin yanındayız. Bu güne kadar, teknolojik altyapı çalışmalarımızın yanında sosyal, sportif ve kültürel alanlarda yaptığımız yatırımlarla topyekun bir kalkınma planının uygulayıcısı ve takipçisi olduk. 2018’de Uşak’ı çok daha gelişmiş, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleriyle adından daha sık bahsettiren, ekonomik olarak ise mevcudun üzerine çıkmış bir konuma ulaştırmayı hedefliyoruz” diyerek kentin ulaşmak istediği yeni vizyonu tarif etti. Başkan Cahan, yeni yılın tüm vatandaşlara sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Uşak Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181