Van Milli Egemenlik Caddesi'ndeki yeşil siteler de yıkım başladı!
Van'da 2011 yılı sonunda meydana gelen depremlerde birçok bina ağır hasar, orta hasar ve hafif hasarlı olarak kayıtlara geçmişti. Ağır hasarlı binalar iki-üç yıl içinde yıkılırken, orta hasarlı binalar güçlendirilmiş, ancak bazı binalar ise mahkemelik olduğu için neticenin beklenmesine karar verilmişti.

Bu binaların bir bölümü, kentsel dönüşüm kapsamında inşaat firmaları ile anlaşılarak yıktırılıp, yerlerine çok daha kaliteli ve modern olarak yapılması kararlaştırıldı. Son zamanlarda Van'da inşaat sektöründe canlanmalar olduğu gözle görülür şekilde ortaya çıkarken, depremde durumu belirsiz olan, ancak kentsel dönüşüm imkanını da bir fırsat gören birçok bina sakini, ortak karar vererek anlaştıkları müteahhit firmalara binalarını yıktırıp, yeni binalara kavuşma hayali kurdu. 

Kentsel dönüşüm kapsamında yıktırılan Milli Egemenlik Caddesi'ndeki yeşil siteler de söz konusu binalar arasında. Bir-iki hafta önce başlayan yıkım çalışmaları sürerken, bina sahipleri ise yakın bir zaman içinde yeni evlerine kavuşacakları için mutlu olduklarını belirtiyor.

Devletin kendilerine sağlamış olduğu imkandan dolayı teşekkür eden bina sahipleri, "Bu binaların kentsel dönüşüm kapsamında yapılması bizler için olduğu gibi, müteahhit firma için de büyük bir anlam ifade ediyor. En azından peşin para vermemiş oluyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında 15-20 yıllık taksitlerle kolay bir ödeme planı içinde ödemelerimizi yapacağız. İnşallah yakın zaman içinde depreme dayanıklı ve çok daha modern binalara kavuşacağız. Eski binalarımız sıkıntılıydı. Yeni yapılan binalarda için birçok alternatif var. Van'da depremlerde sıkıntılı olan birçok binanın kentsel dönüşüm kapsamında yapılması bu şehir açısından büyük avantaj oluşturuyor. Sizlerin de takdir ettiği üzere özellikle 2017 yılında inşaat sektöründe büyük bir canlılık oluştuğu görülüyor. Rabbim emeği geçen tüm yetkililerden razı olsun" ifadelerini kullandı.

Söz konusu bina sahipleri en büyük avantajlarının taksitlendirme olduğunu söyleyerek, "Taksitlendirme olması bizim bütçemizi sarsmadan ödemelerimizi rahat şekilde yapmamıza vesile oluyor. Bu da bizler için önemli bir şanstır" şeklinde konuştu.

Necat Teyfun  / Van Bölge Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181