Karadereli'den Yalova'ya 600 villalı lüks proje!
Bugüne kadar daya çok otel ve devremülk yatırımlarıyla ön plana çıkan Karadereli Şirketler Grubu yatırımda yeni rota olarak kendisine gayrimenkulü seçti. Şirket olarak yaptıkları işi en ince ayrıntısına kadar düşünüp yatırım yapmadan geniş bir fizibilite çalışması yaptıklarını belirten Karadereli Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Karadereli, “Gayrimenkule girme kararı öncesinde çok fazla araştırma yaptık. Konut inşaatına Yalova'dan başlamamızın nedeni burada süren otel ve devremülk yatırımlarımızın olmasıydı. Bu yatırımlar nedeniyle bölgeyi yakından tanıma imkanımız oldu. Termal otel yatırımımız bölgeyi canlandırdı ve yabancı yatırımcıların da ilgisini buraya çekti. Arsa fiyatları birden pahalılaştı. Tüm bunlar olurken bölgedeki gelişmeye ve kalkınmaya ayak uyduracak nitelikte konutlar olmadığını gördük. Bu nedenle de hemen otel inşaatımızın arkasındaki araziyi satın alarak buraya proje yapmaya karar verdik” bilgisini paylaştı.

Arap yatırımcıyla yol alacak

Proje için yabancı yatırımcılardan da çok sayıda teklif alan şirket, inşaat için körfez yatırımcılardan biri ile el sıkıştı. İlk gayrimenkul projesinde toplam 600 villa bulunacak. Karadereli, “Daha şimdiden kendi etrafımızdan da çok sayıda talep var. Hadi satışa çıkın da bizde alalım diyorlar. Projenin lansmanını ve satışını bu yılın sonu en geç 2017'nin başı gibi yapmayı planlıyoruz” bilgisini verdi.

Değeri 170 milyon dolar

Yalova'da inşa edilecek 600 villadan oluşan projenin yatırım değeri 170 milyon dolar olarak hesaplandı. Orhan Karadereli, otel ve 600 konutlu villanın toplam yatırım değerinin ise 350 milyon dolar olduğunu aktardı. Villa projesinde sosyal donatılara da geniş yer ayrılacak.

Sırada İstanbul var

Şirket konut yatırımlarına Yalova'nın ardından İstanbul ile devam edecek. Karadereli, “Projenin içinde bir de otel bulunacak. Satışa sunulan konutlar da kullanılmayan dönemlerde otel müşterisine kiralanabilecek. İlgi alanımız Türkiye'nin yer yeri" dedi.

Thermal Palace'ta 'Başkanlık suiti' var

Şirketin Yalova'nın Termal ilçesi Akköy'de 40 bin metrekare arazi üzerinde 3 etap şeklinde sürdürülen Thermal Palace Otelin ilk etabı olan apart etabı tamamlandı. Yalova bölgesinin saray konseptinde beş yıldızlı en büyük termal oteli olacak olan Yalova Thermal Palace'ta ise son viraja girildi.

Proje tam olarak faaliyete başladığında çoğunluğu Yalova'dan olan yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. 716 odalı Yalova Thermal Palace'ta 2 bin 200 yatak kapasitesi ve 5 bin metrekarelik sağlık, spa ve kür merkezi bulunuyor. Otel içinde 1600 kişilik kongre salonu da yer alıyor. Yalova'ya saray konseptinde termal otel yapan şirket, talep üzerine 12 adet kral dairesi de yaptı. Kral dairesinin geceliği 10 bin avro olarak planlandı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Turgay memis 7 yıl önce

Kardeşim vermiş olduğunuz bi numarada sorumlu cevap yok ya

banner182

banner181