Banyo dekorasyon fikirleri
Genelde ışık görmeyen ve evin diğer odalarına göre daha küçük olan banyolar, her ne kadar yaşam alanındaki kullanımları kısıtlı olsa da dekoratif anlamda diğer odalarla uyum sağlaması açısından bütünlük içinde olmalıdır. Ayrıca banyo eşyaları açısından çoğunlukla depolama alanı olarak kullanıldıkları için, minimum alandan maksimum fayda sağlamak açısından banyolar dikkat edilmesi gereken alanların başında gelir. Tüm bunların yanında ufak dokunuşlarla banyoyu bir oda gibi dekore edip güzelleştirmek ve keyif duyulacak mekanlar haline getirmek mümkündür.

DAHA GÜZEL BANYOLAR İÇİN FARKLI DOKUNUŞLAR
Banyo için hazırlanmış klasik ürünler yerine, sınırları ortadan kaldıracak daha özgürce seçimlerle farklılık yaratacak ürünleri tercih etmek klasik bir banyo görüntüsünden uzaklaştıracaktır.

BANYODA VINTAGE ESİNTİSİ
Vintage, retro gibi bir tarz üzerine yoğunlaşarak, tercihleri bu alanda belirlemek de banyoyu farklı kılacak ve olağandan daha güzel gösterecektir.

CANLI RENKLERDEN KORKMAYIN
Banyo duvarlarında klasik renklerden uzaklaşılarak daha canlı renklerle boyandığında ve diğer banyo aksesuarlarında bu renge uygun seçimlerde bulunulduğunda banyo, bir oda havasına sokulabilir.

Klasik banyo aynaları yerine dekoratif aynalar tercih edilerek değişiklik ortaya konulabilir. Daha ağır tarzlar için vintage çerçeveler kullanılmış büyük aynalar ya da retro ortamlara uygun ayaklı aynalar banyolarda değişik bir hava yaratabilir.

FERAH VE GENİŞ BİR BANYO
Ayrıca aynanın bulunduğu mekanları olduğundan geniş gösterilerek ferah bir ortam sunması sebebiyle büyük aynalar tercih edilerek banyo olduğundan geniş gösterilerek ortam daha rahatlatıcı kılınabilir.

Küçük puflar ya da oturma bankları konularak banyo için değişik bir ortam sağlanabilir.

Banyo lavabosu üzerine yerleştirilebilecek biblolar, dekoratif ayaklı mumlar, çiçekler ve ya benzeri süs eşyaları banyoyu daha eğlenceli gösterebilir.

Geniş bir banyo penceresi mevcutsa değişik tarzda perdeler ile banyo süslenebilir. Banyo duvarları ıslanmayan duvar kağıtlarıyla kaplanarak farklılık yaratılabilir, ortama canlılık kazandırılabilir. Işıklandırma da farklı bir yol çizilerek abajur ya da dekoratif apliklerden faydalanılabilir. Eğer banyo tavanındaki yükseklik müsait ise daha iddialı avizeler kullanılarak ortam daha gösterişli kılınabilir.

Banyo duvarları müsait ise tablo ile ortama hareketlilik kazandırılabilir. Banyoda basit paspaslar kullanmak yerine mobilyasına uygun küçük kilimler ya da halılar kullanılabilir.

Klasik dolaplar yerine depolama alanlarını ilginç raflar ile oluşturmak ya da konsollar ile depolama alanları yaratmak banyoları klasik havasından uzaklaştıracaktır.

DUVAR RAFLARINI TERCİH EDİN, GEREKSİZ EŞYALARDAN KURTULUN
Aynı şekilde her zaman tercih edilen banyo şampuan rafları yerine duvar raflarından faydalanmak banyoyu farklı kılabilecek bir tasarımdır.

Banyoyu güzelleştirmek için alternatiflerin sonsuzluğu yanında her şeyden önce gereksiz olan ve görüntüsüyle rahatsız eden her türlü fazlalıklardan kurtulmak banyoları güzelleştirme yolunda atılacak ilk ve en önemli adımdır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181