Banyolarda Yeni Trend; Fas Tarzı
Oryantalizm, Doğu’nun mistik gücünden ve Doğu toplumlarının kültüründen beslenen bir akımdır. Son dönemde ev dekorasyonunda da moda olan oryantalist esintiler; evlerde mistik, gizemli ve gösterişli bir dekorasyon tarzı yaratmaktadır. Oryantalist akımı evinde hangi alanda kullanacağını bilmeyenler için önerimiz oryantal bir banyo yaratmaları olacaktır.

Bu tarz kimine göre fazla gösterişli ve abartılı gelse de, son dönemde banyo dekorasyon tarzları arasında yükselen bir trend olduğunu da kabul etmek gerekir. Otantik ve klasik bir görünüm oluşturan Fas tarzı banyo dekorasyonunda kullanacağınız desenler, renkler ve objeler büyük önem taşımaktadır.

Fas tarzı bir banyo dekorasyonu yaratmak için ilk tercihiniz, son dönemde de oldukça moda olan çinilerden yararlanmaktır. Banyonuzda çini desenine yer vererek hem şık hem de abartılı ve gösterişli olmayan bir dekorasyon tarzı elde edebilirsiniz. Çini seçimi yaparken renk tercihiniz doğal renklerden yana olmalı; Fas tarzı bir dekorasyon için gri, mavi, yeşil ve fildişi renklerinden yararlanmalısınız.

Fas tarzı banyo dekorasyonu denildiğinde aklımıza Doğu saraylarının hamamları gibi bir dekorasyon tarzı gelse de; bu sezon moda olan Fas tarzını modern çizgiler ve modern objelerle birleştirmektir. Böylelikle hem modern hem de gelenekseli aynı alanda kullanarak, geleneksel-modern çizgide bir banyo dekorasyonu elde edebiliriz.

Fas tarzı bir banyo dekorasyonunda geleneksel motiflere de yer vererek, Doğu esintilerini banyomuzda en iyi şekilde estirebiliriz. Özelikle gösterişli motifler, altın sarısı renk ile zenginleştirildiğinde ortaya hem şık hem de oryantalist bir tarz çıkacaktır. Bu doğrultuda banyo karolarını seçerken motiflerin olduğu, işlemeli ya da altın rengi detaylı modellere öncelik verebilirsiniz. Banyonuzda büyük bir değişikliğe gitmeden sadece duvar karolarını ve yerdeki fayansları oryantalist bir tarzda seçerek bile bu dekorasyonu oluşturabilirsiniz.

Banyonuzda Fas tarzı dekorasyon yaratmak isteyenler için banyoda kullanacağı objeler de önemli olacaktır. Altın renkli mumluklar, işlemeli aynalar bu tarza en uygun objeler olacaktır. Abartıyı sevenler ise gösterişli büyük bir eski avize ile istedikleri tarza uygun bir hava oluşturabilirler. 

Dekoryasam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181