Brisa binaları depremden koruyor!

Sabancı Holding ile dünyanın en büyük lastik ve kauçuk ürünleri üreticisi Bridgestone Corporation ortaklığında kurulan Brisa tarafından, 14 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen “Türkiye-Japonya Ekonomik İşbirliği Konferansı”ndaki ilgili oturumda, Bridgestone tarafından üretilen kauçuk esaslı sismik izolatörler hakkında bilgi verildi.


Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay’ın ve Bridgestone Endüstriyel Malzemeler Bölümü Genel Müdürü Atsushi Imai’nin katıldığı oturumda, Japonya’da son 35 yılda kullanımı yaygınlaşan ve depreme karşı dayanıklılıkta başarı sağlayan kauçuk sismik izolatör ürünleri tanıtıldı.

Kauçuk ve metal hammaddelerden üstün teknoloji ile üretilen Bridgestone sismik izolatörler; hastane, yol yapıları, araştırma ve bilgi merkezlerinin yanı sıra farklı yükseklikteki konut, enerji ve sanayi yapılarında da kullanılıyor. Sismik izolatörler, uygulandıkları binalarda yüksek deprem dayanıklılığı ve titreşim sönümleme sağlıyor. Japonya ve Türkiye gibi deprem riski taşıyan ülkelerde can ve mal kayıplarını önlemeye yardımcı oluyor.

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, oturumda şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ortağımız Bridgestone Corporation, lastik ve kauçuk sektörünün lideri olmasının yanında, toplumsal konularda da sorumluluk alarak, bir Japon şirketi olarak, özellikle depreme dayanıklı ürünler geliştiriyor. 1980 yılında Japonya’da ilk sismik izolatörleri üreten Bridgestone bugün sismik izolatör alanında dünyanın lider teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor. Kauçuk ve metal hammaddelerden üretilen sismik izolatörler, binalar için deprem sarsıntılarını emen birer tampon altyapı unsuru olarak tasarlanıyor. Geçen 35 yılda Japonya’da yaşanan birçok yüksek şiddetteki depremde, sismik izolatörlerin farklı yükseklikteki yapılardaki etkin kullanımı sayesinde, can ve mal kaybı olmadan atlatılabildi. Japonya’da kullanımında olağanüstü başarı sağlanan sismik izolatörlerin, deprem bölgesinde yer alan Türkiye’ye de değer katacağına inanıyoruz. Brisa olarak 2015 yılı itibarıyla Bridgestone sismik izolatörlerin Türkiye’de satışına başladık. Ülkemiz 2023 hedeflerine ilerlerken altyapı ve hizmet yatırımları da artıyor. Mega hastaneler, yeni enerji santralleri, kamu binaları, okullar, iş merkezleri, yaşama alanları, alışveriş merkezleri gibi yapılar Türkiye’de hızla yükseliyor.

Ortağımız Bridgestone‘un kauçuk ürünler konusundaki üstün teknoloji ve bilgi birikimini sosyal sorumluluk kapsamında kullandığı sismik izolatörler ile binaların depreme dayanıklılığın ötesinde adeta ‘deprem-geçirmez’ hale gelmesi için 35 yılı aşkın birikimimizi ve teknolojimizi sunmaya hazırız.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181