Brisa, "Deprem Geçirmez" binalar için çalışıyor!
Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, dünyanın en büyük lastik ve kauçuk ürünleri üreticisi Bridgestone’un geliştirdiği ve binaların depreme dayanıklılığını artıran sismik izolatörleri ile Türkiye pazarında yer alıyor. Bridgestone, toplumsal bir sorumluluk alarak uzun yıllara dayanan deneyimi ve ileri teknolojisini depreme dayanıklı ürünler geliştirmek için kullanıyor. 1980 yılında Japonya’da ilk sismik izolatörleri üreten Bridgestone, bugün bu alanda dünyanın lider teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor. Bridgestone sismik izolatörleri, önemli Ar-Ge çalışmaları sonucunda kauçuk ve çelik hammaddelerden üretiliyor ve binalar için sarsıntıları emen bir tampon görevi üstleniyor.

15 Haziran’da düzenlenen “Sismik İzolasyonda Yeni Dönem” Konferansı’nın destekçileri arasında yer alan Brisa, bu alandaki ileri teknoloji ürünlerini tanıttı. Bu kapsamda sismik izolatörlerin dünyadaki yaygın kullanımına dikkat çeken ve Brisa’nın bu alandaki çalışmalarını değerlendiren Brisa Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış; “Bridgestone tarafından üretilen sismik izolatörler son 35 yılda Japonya’da gerçekleşen yüksek şiddetteki birçok depremde, 2500’i aşkın projede test edildi ve bu depremler sismik izolatörlerin farklı yükseklikteki yapılarda etkin kullanımı sayesinde, can ve mal kaybı olmadan atlatılabildi.

Bridgestone’un öncü Ar-Ge çalışmalarının ürünü olan sismik izolatörler, üstün teknolojisi ve emniyet unsurları ile küresel pazarda önemli bir yere sahip ve başta Japonya olmak üzere ABD, Endonezya, Tayvan, İtalya ve Haiti gibi deprem riski yüksek bölgelerde yoğun bir şekilde kullanılıyor. Sismik izolasyon, deprem riski yüksek ülkelerden olan Türkiye için de önemli bir ihtiyaç. Bu kapsamda, Brisa olarak 2015 yılı itibarıyla Bridgestone sismik izolatörlerin Türkiye’de satışına başladık. Pazarın mevcut büyüklüğü 60 milyon USD civarında. Büyümekte olan bu pazarda biz de Bridgestone’un ileri teknoloji ürünleri ve Brisa’nın üstün hizmet ve mükemmellik anlayışıyla pazara öncülük ediyoruz. Örneğin, Türkiye piyasasına sunduğumuz ‘Yüksek Sönümlü Kauçuk İzolatörleri %24 sönüm oranıyla öncü bir ürün” dedi.

Deprem kuşağında yer alan ülkemizde sismik izolatör kullanımının yaygınlaşmasının özellikle sosyal sorumluluk kapsamında da büyük önem taşıdığına değinen Atış, “Amacımız, ülkemizde yatırımları hızla artmakta olan hastaneler, okullar, iş merkezleri, yüksek konutlar ve data merkezleri başta olmak üzere, olabildiğince çok alanda binaları depreme dayanıklılığın ötesinde adeta ‘deprem-geçirmez’ yaparak toplumsal bir fayda üretmek. Özellikle ülkemizde anahtar endüstrinin de %75’inin birinci ve ikinci deprem bölgesinde yer aldığını düşündüğümüzde gelecekte sanayide de sismik izolatör kullanımının artacağını söyleyebiliriz” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181