Çalışanlar eğlenceli ve rahat ofis istiyor!
İş hayatında dengeli ve mutlu yollarından biri de huzurlu bir ofisten ve uyumlu iş arkadaşlarından geçiyor. Kariyer.net tarafından düzenlenen ve yaklaşık 5000 kişinin online olarak yanıtladığı anket sonuçları çalışanların nasıl bir ofis hayal ettiğini ve gerçekte çalıştıkları ofislerle ilgili ipuçlarını ortaya koydu.

Çalışma ortamı hakkında soruların da bulunduğu ankette, sorunların ne olduğu sorusuna ağırlıklı olarak ofislerin kalabalık ve gürültülü olması, havalandırma problemi, rahatsız sandalyeler, ışık problemi, dar masalar ve müzik dinleyememek yanıtları verildi. Ankete katılanların %70’i ofislerinde dinlenme odaları olmasını istiyor.

Bunun dışında ofiste en çok istenen unsurlar ise spor salonu, oyun salonu, yeterli ışıklandırma ve tek kişilik masalar. Çalışma ortamının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise %91. Çalışanların %36’sı açık ofiste çalıştığını belirtiyor. Anketi yanıtlayanlar; açık ofislerde kulaklıkla yaşamak zorunda olduklarından, herkesin birbirinin ekranını izlediğinden, gürültü ve telefon konuşmalarının dinlenmesinden şikayetçi olduğunu söylüyor.

Hayal edilen ofislerde güzellik merkezi ve dinlenme odaları var
Çalışanlara göre havalandırma, dekorasyon, renkler, temizlik ve masa düzeni ise verimliliği etkileyen diğer unsurlar. Ofislerin eğlenceli ve rahat olabilmesi adına içinde neler olması sorulduğunda ise verilen cevaplar şöyle: Oyun alanları, masaj koltuğu, ergonomik ve rahat koltuklar, dinlenme odaları, restoran, spor salonu, kış bahçesi, güzellik merkezi, yiyecek otomatları, yiyecek-içecek ikramları ve çay kahve makinaları.

Çalışanların %31’i masalarından şikayetçi
İdeal bir ofis ortamı tanımı çalışanlara göre; eğlenceli, rahat ve huzurlu, yüksek teknolojik özelliklere sahip, sosyalleşebilme imkanı sunan ve istedikleri zaman istedikleri yerde yerde çalışabilecekleri mekanlar. Fakat çalışanların %49’u ofislerinin bu tanıma hiç uymadığını belirtiyor. Hatta %31’i masalarının bile çalışmaya elverişli olmadığını söylüyor.

“İş arkadaşlarınızın hangi davranışlarına katlanmak zor?” sorusunun yöneltildiği çalışanların başlıca cevapları şunlar oldu; çok dedikoducu olmaları, ofisi yemek kokutmaları, işi düşünce konuşmaları, hiçbir şeyden mutlu olmamaları, bütün gün Facebook’ta gezmeleri…

Çalışanların iş ortamında en çok rahatsız oldukları durum ise iş arkadaşlarının dedikoducu olmaları. Çalışma arkadaşının, iş performansını etkilediğini söyleyenlerin oranı ise %84. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181