Danfoss yeni bir anlaşmaya imza attı!

Isıtma, soğutma ve güç elektroniği alanında dünya lideri Danfoss, yeni bir anlaşmaya imza attı. Danfoss, Teknopark İstanbul’un birinci etabının bölgesel ısıtma projesinde, ‘DSE bina altı enerji istasyonu’nu yapacak. Teknopark İstanbul; üniversitelerin, araştırma kurumlarının ve sanayi kuruluşlarının aynı ortam içerisinde araştırma, geliştirme ve inovasyon çalışmalarını sürdürdükleri, katma değerli ürünler ortaya çıkardıkları, birbirleri arasında bilgi ve teknoloji transferi gerçekleştirdikleri; akademik, ekonomik ve sosyal yapının bütünleştiği bir iş merkezi olarak hizmet verecek.

27 bin euro yatırımla gerçekleştirilecek üç eşanjörlü sistemde Danfoss, bölgesel ısıtma adına büyük bir projeyi hayata geçirecek. Danfoss proje kapsamında ağırlıklı olarak kojenerasyon ile çalışacak bir ısı merkezi kuracak. Teknopark’ta bina istasyonu koyulması düşünülen toplam yapı grubu sayısı 45, kojenerasyon ve destek kazanları ile ulaşılacak toplam kapasite ise 52.000 kW olarak planlanıyor. Isı merkezinden su çıkış sıcaklığı 110°C iken dönüş suyu sıcaklığı 70°C olacak. Isı-sıcak su temini sağlayacak ve ısıtma-sıcak suya ek olarak Absorbsiyonlu Chiller'leri besleyecek istasyonlar olmak üzere her bina için talebe göre iki tip istasyon kurulacak. Binalar için hesaplanan ısıl kapasiteleri 750 kW ile 2.300 kW arasında değişiyor. İstasyon üzerindeki; debi, sıcaklık, basınç gibi bilgiler hem Teknopark Merkez'den, hem de binaların kendi yönetimleri tarafından izlenebilecek.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181