Dekorasyonda huzur zamanı!
Gerek moda dünyası gerek dekorasyon trendlerine yön veren ünlü markalar, 2016 yılına damgasını vuracak renk ve trendleri şimdiden belirlemeye başladı. Bu kapsamda sezonun renk trendlerine yön veren ve her yıl ‘yılın rengi’ uygulaması ile yıla damga vuracak rengi belirleyen Pantone Color Enstitüsü; 2016 yılının bu kez renklerini açıkladı: Pembe Kuvars ve Dingin mavi.

Pantone Executive Directör’ü Leatrice Eiseman; Pantone Renk Ensitütüsü’nün, iki renk tonunu ilk kez ‘yılın rengi’ olarak seçtiklerini belirtti. İki rengin mükemmel uyumunun ve yarattığı etkinin şimdiden pek çok büyük markanın vitrinlerini süslediğini de belirten Eiseman; özellikle ev dekorasyonunda bu iki rengin mükemmel bir uyum yakalayacağını belirtti.

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2015 yılına damgasını vuran yılın rengi şarap kırmızısı tonu olan ‘Marsala’ rengi iken, bu sezon pastel tonların moda dünyasına ve ev dekorasyonuna hâkim olacağını belirtebiliriz. Doğal, huzurlu, dingin bir etki yaratan pastel tonlar, özellikle ev dekorasyonunda oldukça ferah ve sakim mekânlar yaratmaya imkân verecektir. Modern hayatın koşturmacası, evlerde sakinlik ve dinginlik bulmak isteğini de beraberinde getirince; 2016 yılında pembenin en cool tonu olan Pembe Kuvars ve mavinin huzur içinde barındıran tonu olan Dingin Mavi ağırlıklı dekorasyon önerileri ön plana çıktı.




2016 DEKORASYON TRENDİ: ROSE QUARTZ (PEMBE KUVARS)- SERENİTY (DİNGİN MAVİ)- GRİ
2015 yılında gri renk, ev dekorasyonuna damasını vuran bir renk oldu. Açıktan-koyuya kadar grinin her tonu, evin her mekânına rahatlıkla uygulanabilmektedir. 2016 yılının moda renkleri olarak seçilen pembe kuvars ve dingin maviye de en iyi uyum sağlayan üçüncü renk gri olacaktır. Doğal bir dekorasyon yaratmak isteyenler grinin nötr havasını, dingin ve huzurlu renkler olan pembe kuvars ve dingin mavi ile birleştirebilirler.

İpucu: Eğer bu üç renk size çok pastel ve renksiz geliyorsa, üçüncü renk olarak; nostaljik pembe, orkide rengi, şeftali tonları ve hardal sarısı ekleyebilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181