DuPont, Tyvek ve AirGuard ile enerji tasarruflu binalar!

Günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri olan enerji tasarrufu, yapı sektörü söz konusu olduğunda daha önemli hale geliyor. Çünkü bir binanın kullanım süresi düşünüldüğünde bina ömrü boyunca tasarruf sağlayan ürünler, doğal kaynakların daha az tüketilmesine, çevreye daha duyarlı ve sürdürülebilir yapıların inşa edilmesine olanak sağlıyor. Böylece hem gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak hem de mevcut bina sakinlerinin faturalarını düşürmek mümkün.

Enerji tasarruflu binalar için temel faktörlerden biri de optimum hava geçirmezlik özelliğinin sağlanabiliyor olması. Dünyada ve Türkiye’de yaygın olarak tercih edilen ve kalitesiyle fark yaratan DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard® su yalıtım örtüleri ve aksesuarları, binalarda optimum hava geçirmezlik sağlamaya ve böylece maksimum enerji tasarrufu elde etmeye katkıda bulunuyor. Gelişmiş nem kontrolü ve yüksek termal performans sunan DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard® su yalıtım örtüleri, birlikte kullanıldığında bütüncül bir çözüm sağlayarak binalarda yoğuşmayı ve ısı kaybını önlemeye yardımcı oluyor. Kontrollü hava değişimi sağlayarak bina için uygun havalandırmayı sunuyor.

Binaların koruma kalkanı
Olumsuz hava şartlarına karşı binaların uzun süre korunmasına imkan tanıyan DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard® su yalıtım örtüleri, enerji tasarruflu binalar için geçerli olan sürdürülebilir yasa standartlarını karşılamasıyla da tercih ediliyor. Uzun süreli bina giydirme koruması için nem geçirmeyen yapısıyla iç mekan konforuna da katkıda bulunan DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard® su yalıtım örtüleri, boşluklardan kaynaklanan kaçakları önlemek için tasarlanan özel bant ve aksesuarlarıyla da maksimum koruma özelliğini destekliyor.

Süper ikili…
Nefes alan su yalıtım örtüsü DuPont™ Tyvek®, tek katmanlı hafif yapısıyla doğal buhar geçişlerine izin verirken su geçişlerini engelliyor, binalarda yüksek enerji tasarrufu ve dış etkenlere karşı koruma sağlıyor.

Sıcak havayı binanın içinde tutmaya yardımcı olan hava ve buhar kontrol katmanı DuPont™ AirGuard® , havayı tutup su buharının su yalıtım örtüsünden geçmesine izin veriyor, hava geçirmeyen ancak buhar geçişi sağlayan yapısı ile yoğuşmayı önlüyor.

İç duvarlara uygulanarak nemi yönetmeye ve hava hareketini kontrol etmeye yardımcı olan DuPont™ AirGuard® yalnızca su sızıntısını önlemekle kalmıyor.

DuPont™ AirGuard® Reflective ürünleri, ısının tekrar binaya yayılmasını da sağlıyor. DuPont™ AirGuard® sıcak buharın yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşüp soğuk dış yüzeylere taşınmasını önlerken, DuPont™ AirGuard® Reflective ise yoğun buhar üretimi olan yapılarda su buharının tamamını kesiyor.

DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard®’ı ayrı ayrı kullanmak mümkün olduğu gibi bu süper ikilinin birlikte kullanılması performanslarına ciddi anlamda olumlu katkı sağlıyor.

Soğuk eğimli çatılarda DuPont™ farkı
Türkiye’deki pek çok yapıda bulunan soğuk eğimli, yani tavan arası olmayan çatılarda, doğru yalıtım malzemesi uygun şekilde uygulanmadığında, bir yaşam alanı da olmadığı için yoğun nem birikmesi yaşanabiliyor. Binaların bu sorununu da önlemeye yardımcı olan DuPont™ Tyvek® ve DuPont™ AirGuard® su yalıtım örtüleri, hava koşullarının kontrolünü sağlayarak enerji tasarruflu ve konforlu evler için maksimum hava geçirmezlik ve termal performans sunuyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181