Evlerde sonbahar havası...
“Evlerinizde sonbahar uyumuna oturma odanızdan başlayabilirsiniz. Bunun için örneğin oturma odanızdaki koltuk takımınızda ya da köşe koltuğunuzda, sonbaharı çağrıştıran kurumuş yaprak renklerinde kırlentler kullanabilir, koltuklarınızın üzerini şallarla süsleyebilir, berjer veya koltuk kenarına küçük bir battaniye koyabilirsiniz. Dilerseniz tül ve perdelerinizde de sonbahara uygun motif ve renk değişikliğine gidebilirsiniz. Benzer bir değişikliği yatak odanızdaki nevresimleriniz üzerinde de yapabilirsiniz.”

Dekorasyonda kullandığınız objeleri gözden geçirin”
İçerisinde kurumuş dal ve yapraklardan oluşan aranjmanların olduğu saksılarla, sonbaharın dokusunu yaşadığınız ortama taşıyabilirsiniz. Yine evinizde yapacağınız çiçek aranjmanlarında sonbahar esintilerini yansıtacak bitki ve çiçekleri kullanabilirsiniz. Evinizi sonbahara hazırlarken odalardaki dekoratif objelerinizde de mevsim değişikliğine gidebilirsiniz. Örneğin, hasır bir kase içinde mevsime özgü meyve objeleri yerleştirebilirsiniz.

“Duvarlarınızı sonbahara göre renklendirin”
Eğer evinizde doğa geçişini yansıtacak renk değişikliğine de gitmek isterseniz bu durumda duvarlarınızda açık toprak tonlarını tercih etmek daha doğru olacaktır. Duvarlardaki sonbahar renk geçişlerini özellikle son dönemde Moda olan duvar kağıtları ile de yapabilirsiniz. Bununla uyumlu olarak yine toprak tonlarına uyumlu berjer, sehpa, lambader, puf ve dresuar gibi tamamlayıcı ürünler, dekoratif kilim ve halılar kullanabilirsiniz.

“İskoç tarzını deneyin”
Evinizdeki koltuklarda veya kanepelerde eğer döşeme değişikliğine gidilecek ise sonbahara uygun biçimde yünlü, kaşmir veya dokulu kumaşlar seçilmesi yararlı olacaktır. Ayrıca İskoçların geleneksel “tartan” deseninden yararlanarak sonbahar ambiyansını evinize taşıyabilirsiniz. Yine bu amaçla, kazayağı deseni olarak bilinen piyedepul stilini de uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bu desenleri, battaniye ve kırlentler üzerinde deneyebilirsiniz.

“Sonbahara uygun otantik ışık kaynağı kullanın”
Evinize sonbaharı taşımak için otantik ışık kaynağı mumlardan da yararlanabilirsiniz. Ateşin ambiyansa verdiği sıcaklığı evinize yansıtmak amacınıza ulaşmada size çok yardımcı olacaktır. Sonbahar renklerinin hakim olduğu farklı ebatlardaki dekoratif mumlar, evinize ayrı bir hava katacaktır. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181