Evlerin yeni trendi; Loft Stil

Ev dekorasyonunda birbirinden farklı stiller birbirinden farklı tercihler yaşamların seyrini değiştirecek kadar etkili hale geldiler. Öyle ki hayatlarında değişim isteyenler işe dekorasyon başlamakta haksız sayılmazlar. Eklektik, romantik, klasik, modern, bohem, country hatta retro derken günümüzün trendi loft stil olmaya başladı...

Aslında popüleritesi 1980’lere dayanan Loft stil, eski, boşaltılmış sanayi alanlarındaki binaların konut şekline dönüştürülmüş şekli. 1960’larda New York’da sanayi binalarının ulaşım sıkıntısı ve daha geniş yerlere doğan ihtiyaçla boşaltılması sonucunda, bu binalara ressamlar hem ev hem de galeri şeklinde kullanmaya başlamışlar ve zaman içerisinde bu bir stil haline dönüşmüştür. Bu stil başlarda, genellikle ressamların tercih ettiği bir yerleşim şekli olarak meydana gelse de zamanla oldukça yayılmıştır.

İlk zamanlarında ucuz bütçeyle alınabilen yerler olan loft stil tarzı mekanlar, zamanla popüler hale gelmesiyle birlikte pahalı bütçelere satılmaya başladılar. Bu tarzdaki binalara artan talebin sonucunda ise yeni yapılan binalarda da loft stil benimsenmeye başladı.

Peki lof stil tarzda bir mekanda yada loft stil tarzında bir ev dekorasyonunda olmazsa olmazlar neler;

1. Loft stil tarzındaki alanlar, sanayi binaları olması dolayısıyla, depo hatta fabrika şeklinde bir görüntüye sahiptirler.
2. Genellikle tuğlalar ve betonlar dekorasyonda çoğunlukta kullanılmaktadır.
3. Loft stilde yüksek tavanlar mevcuttur. Ara duvarların azlığı dikkat çekmektedir. Yerleşim yeri geniş bir şekilde yayılmıştır.
4. Pencereler dökme demirden bile kalabilir, camlar ise büyüktür.
5. Yangın söndürme alanları ve havalandırma kısımları orta yerde kalacak şekilde bırakılmıştır.
6. Mekanda aydınlatma gereci olarak genellikle, ayaklı aydınlatmalar ve metalik sarkan lambalar kullanılmaktadır.
7. Mobilya olarak, büyük boyutlu parçalar tercih edilir ve geniş raflarla, kitaplıklar derlenerek dekorasyon oluşturulur.
8. Aksesuar olarak tercihler, büyük tablolar ve heykellerdir.

Eğer sizde bu tarzı yaşam alanınıza taşımak istiyorsanız öncelikli olarak en büyük duvarınızı tuğla döşetin. Eşyalarınızın sayısını azaltın; boyutlarını büyütün, renk paletinizi maskülenleştirin ve retro/vintage ürünler satan mağazalarda endüstriyel görünümlü aydınlatma ve mobilyalar bularak loft stil yaşamın tadını çıkartın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181