Gönye Tasarım'dan örnek dairelere samimiyet ve yaşanmışlık hissi!
Türkiye’nin en önemli rezidans, toplu konut ve ofis projelerinin iç mimari tasarımlarına imza atan Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal, markalı konut ve ofis projelerinin iç mekanlarını farklılaştırmak ve fonksiyonun yanısıra samimiyet katabilmek amacıyla 360 derece tasarım yaklaşımıyla tüm detaylar için çözüm üretiyor.

Bir projenin iç mekan tasarımına başlarken öncelikle mekanı çok iyi tanıyıp değerlendirmek gerektiğini düşünen Gönye Proje Tasarım ortakları, doğru planlamanın yüzdelik dilimde en önemli paya sahip olduğunu, ideal fonksiyon ve yerleşimi bulduktan sonra ise mekanın mimarisiyle ilgili karşılaşılan dezavantajların dahi avantaja dönüştürülerek fark yaratılabileceğini dile getiriyor. Her mekanın tasarımcısına farklı bir yön verdiğini belirten mimarlar, kullanışsız alanlara mobilya ile fonksiyon kazandırarak mekana eklenebileceğini vurguluyor.

Markalı konut projelerinde örnek daire tasarımları da yapan Yelin Evcen ve Gönül Ardal, bu tip tasarımlarda sadece görünüme odaklanmak yerine bir senaryo ortaya koyarak, onun üzerinde ilerlemeyi tercih ediyorlar. “Projenin genel konseptini ve hedef kitlesini belirledikten sonra, dairede yaşayacak kişiler için birer kimlik oluşturuyoruz. Bu da odalarda yasayacak kişilerin her biri için ayrı bir hikaye yaratmak anlamına geliyor. Dekorasyonu oluştururken de mutlaka bu hikayeler ve karakterler ile uyumlu ürünler tercih ediyoruz. Giysiler, aksesuarlar, parfüm ve oda kokuları, muzik seti, çocuk odaları için oyuncaklar bu alışveriş listesinin olmazsa olmazları”, diyen tasarımcılar, günlük ev hayatına ait aksesuarlar sayesinde daireyi gezen misafirlerin bu hikayelerde kendilerinden ve hayallerinden birer parça bulmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kendine Özgü ve Benzersiz İç Mekanlar...
Özellikle örnek daire projelerinde mekana yaşam katmak ve tasarımı farklılaştırmak amacıyla ev tekstilinden duvar resimlerine ve halılara kadar pek çok unsuru bizzat tasarlayan Gönye Proje Tasarım ortakları, örnek dairelerin hazırlık aşamasında en son yerleştirilen tekstil ürünlerinin, tasarım sürecinin başından beri konseptin en önemli parçası olarak ele alındığı dile getiriyor: “Mekandaki mobilya, duvar kağıdı, halı ve diğer hareketli mobilyaları uyum içerisinde ve tasarlanmış şekilde birbirine bağlayan şeyin tekstil ürünleri olduğunu söyleyebiliriz. Bu sebeple piyasada bulunan hazır tekstil ürünlerini yerleştirmek yerine, tüm yastık, yatak örtüsü, perde kumaş seçimlerini ve dikim tasarımlarını kendimiz yapmayı tercih ediyoruz ve mekana ait doğru renklerin ve desenlerin bir araya gelmesini sağlıyoruz. Bu yaklaşımımız sayesinde herşey projeye özel üretildigi için, her projenin kendine özgü ve benzersiz olmasını sağlıyoruz.”

Markalı konut ve ofis projelerinde kullandıkları duvar panolarını ve resimleri de tasarlayan Gönye Proje Tasarım ortakları, tasarımın önemli ve tamamlayıcı parçalarından biri olarak gördükleri tabloların iç mekanlar için nasıl hazırlandığını şu sözlerle aktarıyor: “Öncelikle kullanmak istediğimiz renkleri belirliyoruz. Mekanda hangi rengi ne kadar öne çıkartmak istediğimizi seçiyoruz. Daha sonra resmin türünü belirliyoruz. Bu konuda da hedeflediğimiz mekanın atmosferi bize yön gösteriyor. Daha soft bir etkiyle sakin bir mekan için soyut resim çalışmaları hazırlıyoruz. Daha iddialı ve modern mekanlar için ise fotoğraf çalışmalarını tercih ediyoruz. Aldığımız bu ön kararlar üzerinden birlikte çalıştığımız profesyonel ressamlarla eskiz çalışmaları hazırlayıp birkaç aşamada aradığımız tabloyu ortaya çıkartıyoruz. Bu anlamda ressam Esra Yılmaz, projeye özel tablo konusunda çözüm ortağımız...”

Tıpkı tekstil ürünleri gibi iç mekanlarda yer verdikleri tüm halıları da hazır değil, özel tasarım olarak kullanan Yelin Evcen ve Gönül Ardal, mekanın renklerine ve materyallerine uygun desen ve örgüde halıları özel olarak ürettiriyorlar.

Markalı konut ve ofis projelerinde samimi ve yaşanabilir iç mekanlar tasarlarken detaycı çalışmalarla farklılık yaratan Gönye Proje Tasarım ortakları, böylelikle kullanıcıların yaşam biçimlerini ve düzenlerini de belirlemiş oluyorlar: “Mekanlara fonksiyonlar katarak kullanıcıların nasıl bir ortamda vakit geçireceklerini, nerede yemek yiyeceklerini ya da uyuyacaklarını belirlemiş oluyoruz. Yani bir açıdan onlara yaşam konforu sağlamış oluyoruz. Bu yüzden hedef kitleye en doğru planlamayı ve en uygun tasarımları sunmak için çalışıyoruz. Hazırladığımız örnek dairelerde de tüm detaylarla o mekana yaşanmışlık hissi katmaya çalışıyoruz. Müşterilerin bu daireleri kendilerine yakın ve yaşanabilir hissetmelerini amaçlıyoruz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181