Kale Mantolama yaptırana Enerji Kimlik Belgesi hediye!
Kaliteli ürün ve uygulamalarıyla yalıtım sektöründe fark yaratan Kalekim, ‘Kale Mantolama’ sistemini uygulandığı binalar için ‘Enerji Kimlik Belgesi’ de veriyor. Yalıtım konusunda hayata geçirilen en önemli uygulamalardan birinin, 2017 yılına kadar tüm binalar için ‘Enerji Kimlik Belgesi’ alınması zorunluluğu olduğunu belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Garantili ısı yalıtım sistemimiz Kale Mantolama ile yapıları koruma altına alırken, binaları da ‘Enerji Kimlik Belgesi’ sahibi yapıyoruz” diye konuştu.

EKB, binanın değerini artıyor
Binanın harcadığı enerji miktarının evlerin satılmasında veya kiralanmasında belirleyici etken olduğunu ifade eden Altuğ Akbaş, artık ev alırken, satarken ya da kiralarken, sadece konuma, manzaraya, oda sayısına değil, kimlik belgesine de bakıldığını kaydetti. Altuğ Akbaş, “Belge ile tescillenen enerji sınıfı yüksek binalarda; ısı yalıtımının yanı sıra, cam-pencere ve ısıtma-soğutma-havalandırma sistemlerinin de kaliteli ve verimli olduğu anlaşılıyor. Bu nedenle binanın değerini artıran ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne yönelik talep gün geçtikçe artıyor” dedi.

‘Enerji Kimlik Belgesi’ nasıl alınıyor?
Türkiye’de ilk kez 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunan Kale Mantolama sistemi ile binasında ısı yalıtım uygulaması yaptıran her tüketici, Kalekim’in Türkiye genelinde sunduğu ‘Enerji Kimlik Belgesi’ fırsatından yararlanabiliyor. Tüketicinin, zorunlu hale getirilen ‘Enerji Kimlik Belgesi’ni Kalekim’den yazılı olarak talep etmesi yeterli. Kalekim’in işbirliği yaptığı EKB firması tarafından binanın mevcut durumu inceleniyor. Bina yönetimi veya sahibinden, bina projesi ve mantolama sözleşmesi teslim alınıyor. Eğer bina projesi yoksa, EKB firması tarafından yeni proje çiziliyor. İncelemelerin ardından hazırlanan ‘Enerji Kimlik Belgesi‘, binanın görünen bir yerine asılıyor. Böylece ısı yalıtımıyla, ülke ekonomisi ve çevre kirliliğini önlemeye sağlanan katkının yanında, binanın değeri de yükselmiş oluyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181