Koltuk seçerken işinize yarayacak 10 öneri!
  • Sahip olduğunuz alana uygun bir tercihte bulunmak ve alana koltuğu en uygun şekilde yerleştirebilmek için odanızın ve koltuğu yerleştirmeyi düşündüğünüz alanın ölçülerini mutlaka alın.
  • Kanepeler ya da koltuk takımı alınırken her ne kadar görünümü ön planda tutulsa da görünümünün yanı sıra mobilyanın sağlamlığı, rahatlığı ve kullanışlı olmasına da önem verilmeli. Koltuk ya da koltuk takım alırken rahat olup olmadığı, sırt ve beli destekleyip desteklemediği mutlaka oturarak denenmeli.
  • Kumaş kaplı mobilya alırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan bir kumaşın kalitesi ve kumaş kaplamanın dikişlerinin sağlamlığıdır. Bu nedenle dikişlerinin düzgünlüğü ve sağlamlığını mutlaka kontrol edin.
  • Oturma odaları ev içerisinde en çok oturulan alanlardır bu yüzden bu odada bulunan koltuklar çok daha çabuk kirlenebilir hele küçük çocuklarınız varsa. Bu nedenle koltuk seçerken koltukta kullanılan kumaşların kolay temizlenebilir ve leke yapmayan tarzda kumaşlar olması tercih edilmeli. Yastıkların fermuarlı olması kumaşlarının çok daha rahat çıkarılarak yıkanabilmesini sağlar.
  • Koltuğunuzun uzun ömürlü olmasını istiyorsanız koltuğun iskeletini sert ahşaptan seçin.
  • Yaşam alanlarınızı daha rahat ve ferah kullanabilmek için çok büyük parçalardan kaçınmakta fayda var. Her ne kadar bir koltuğu ya da takımı çok beğenseniz de eğer odanızı daraltacak ise bir anlık karar ile seçim yapmak yerine odayı daha ferah gösterecek boyuttaki koltuklara yönelmek daha mantıklı.
  • Küçük bir oturma odanız varsa ağır takımlar yerine L koltuk modeli tercih edin. L koltuklar hem daha rahat kullanılır hem de odanın daha geniş görünmesini, daha fazla hareket alanı oluşturulmasını sağlar. Üzerine atacağınız küçük yastıklarla hoş bir görünüm oluşturabilirsiniz.
  • Odada kullanılan renkleri ve desenleri, diğer eşyaları, duvarların ve perdelerin rengini düşünerek odanın geneliyle uyum sağlayacak tarz, desen ve renkte koltuk tercihinizi yapın.
  • Odanız küçük ise odanın görünümünü daraltmamak açısından koyu renkler yerine daha açık tonlarda ve düz renkli koltuklar tercih edin. Açık renkler daha kolay kirlenir diyorsanız koltuğunuzun üzerine bir örtü atarak kirlenmeyi geciktirebilirsiniz.
  • Koltukları kullanım amacına yönelik seçmekte de fayda var. Yatak olarak da ihtiyacınızı karşılayacak koltuklar ya da çekmeceli koltuklar seçmek daha kullanışlı olabilir. Çekmeceli, gizli bölmeli tarzda koltuklar seçerseniz bu alanları depolama için kullanabilir, oturma odanızda daha kolay düzen sağlayabilirsiniz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181