MEB okul inşaatlarının yapımına bazı kriterler getirdi! İşte o kurallar...
Okulların açılmasına sayılı gün kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yapılacak okul binaları için yeni kriterler getirdi. Buna göre; ince uzun koridorlar kalkacak, iç bahçe ve kapalı kantin içeren modern yapılı okullar yapılacak.


Okullar cinsiyet ayrımını akla getirebilecek pembe ve mavi renklere boyanmayacak. Yeni binalar güneşli ve aydınlık olacak şekilde tasarlanacak. Ayrıca okullar trafik yoğunluğundan az etkilenen, toplu taşıma araçları ile rahat erişilebilir noktalarda bulunan, havaalanı, demiryolu, otoyol ve fabrika gibi eğitimi engelleyici gürültü kaynaklarına uzak olan alanlara inşa edilecek.


KORUMALI PRİZLER
Sınıflar, gün ışığının, öğrencilerin soldan ışık alacağı şekilde tasarlanacak, derslik kapıları dışa açılacak. İçindeki prizler topraklı ve çocuk korumalı olacak. Okullarda asansör aynı zamanda acil müdahalelerde sedye kullanımına imkan verecek şekilde tasarlanacak.



Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181