Mobilyaları bebeğinizin sağlığını tehdit etmesin!
Meltem Bebek ve Genç Odası Boya Hatları Sorumlusu Yüksek Kimyager Sabiha ÖRER: “Sektöründe Türkiye’de ilk ve tek boya hattına şuan biz sahibiz. E0 normlarında üretim yapmaktayız. Mdf’de hedefimiz E0. Bu yönde projelerimiz var , çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Firmanız hakkında kısa bilgi alabilir miyiz?
Meltem Bebek ve Genç Odası,Türkiye’nin çocuk mobilyasında önde gelen üreticileri arasında yer almaktadır. Yeni doğan bir bebeğin yetişkin oluncaya kadar ihtiyacı olan tüm mobilya ürünleri firmamız tarafından şık ve konforlu tasarımlarla üretilmektedir. Firmamız hitap ettiği sektör nedeniyle üretimin her aşamasında çocuk sağlığı ve güvenliğini ön planda tutmaktadır. Bunun için de kaliteden ödün vermeden, gerekli olan tüm teknolojik alt yapıya yatırım yapmakta ve yapmaya da devam etmektedir.

Sizi sektöründeki diğer firmalardan ayıran en önemli özelliğiniz nedir?
Meltem Bebek ve Genç Odası olarak üretimimizin %80 lik kısmı boyalı MDF ve %20 si de melamin kaplı yonga levhadan oluşmaktadır. Türkiye’de yaygın adıyla sunta lam diye adlandırılan melamin kaplı yonga levhadan mobilya üretimi yapan birçok tesis bulunmaktadır. Ancak çocuk odalarında boyalı MDF ile seri üretim yapan, tam otomatik ve teknolojik hatlara sahip olan ilk ve tek üretim tesisi özelliği sadece firmamıza aittir. Ayrıca boyalı tüm ürünlerimiz insan, özellikle de çocuk sağlığına duyarlı boyalar ve MDF kullanılarak üretilmektedir.

Sağlıklı mobilya üretmek sizin için neden bu kadar önemli ?
Anne ve babalar çocuklarının özellikle de yeni doğan bir bebeğin maruz kalacağı kimyasallar konusunda çok hassastırlar. Biz de üretici olarak, yaptığımız işin önemini ve ciddiyetini çok iyi biliyoruz. Bu bilinçle kullandığımız tüm hammaddelerin sağlığa olan etkileri konusunda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Kullandığımız tüm melamin yonga levhalar ve MDF paneller E1 normlarındadır. Boyalı MDF ürünlerimizde kullandığımız boyalar ise E0 normlarında olmak koşuluyla Türkiye’nin önde gelen boya firmalarına, üretimimize özel olarak yaptırılmaktadır.

Sağlıklı boya kavramını biraz daha açarmısınız ?
Boyalı ürünlerde önemli olan kullanılan yaş boyanın ne tür bir boya olduğu değil, uygulama sonrasında kuruma işleminin tam olarak sonlanmasıdır. Tam ve gerçek kuruma işlemi de ancak teknolojinin gerektirdiği otomatik boya hatlarıyla mümkündür. Bünyemizde sahip olduğumuz tam otomatik boya hatlarıyla boyanın tam kurumasını sağlayabilmekteyiz. Burada önemli olan kuruduktan sonra boyanın MDF üzerinde oluşturduğu film tabakası içerisinde sağlığa zararlı olabilecek herhangi bir kimyasalın yer almamasıdır. Kurumuş olan boya filminde bugün hala karşımıza çıkan kimyasal sağlığa zararlı olan “kurşun (Pb)” elementidir.

Meltem bebek ve genç odası olarak kullanmış olduğumuz tüm boyaların öncelikle kurşunsuz boya olması koşulunu aramaktayız.Bu sebeple, üretim hatlarımıza özel tamamen kurşunsuz, anti bakteriyel, anti kanserojen ve anti alerjik yani sağlıklı boyalar kullanmaktayız.

Anne ve babalara önerileriniz varmıdır ?
Bebek odası takımlarında kullanılan lake boyalar kurşun gibi ağır metal içermeyen malzemelerden üretilmiş, antikansorejen ve antibakteriyel olmalıdır. Yine boyanın Avrupa Birliği standartlarına uygun olması büyük önem teşkil etmektedir. Bu sebeple tüm bebek odası takımlarında, bebeklerin sağlığını göz önünde bulundurularak Avrupa Birliği standartlarına uygun ürünler tercih edilmelidir. Özetle tüm boya ve cilalar EN 71/3 standardına uygun olmalı ve toksik madde içermemelidir. Tercih edilen ürünler E1 ya da daha düşük seviyedeki normlarda üretilmiş MDF paneller ya da melamin yonga levhalardan üretilmiş olmalıdır. 

Vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181