Pruva 34 tercihini Daikin'den yana kullandı!
İstanbul’un en gözde semtlerinden biri olan Bakırköy’de, Marmara Denizi’ni karşısına alan Pruva 34, iklimlendirme çözüm ortağı olarak Daikin’i seçti. Mavi ile yeşili kucaklayan bir bütün olarak tasarlanan bu projede, verimlilik ve tasarruf değerleriyle öne çıkan, kullanıcı tercihlerini ön planda tutan Daikin Mini VRV® sistemleri tercih edildi. Pruva 34 sakinleri, her bir daireye birbirinden bağımsız ısıtma ve soğutma olanağı sunan Daikin Mini VRV® ile iklimlendirme konforunu en üst seviyede yaşayacak.

İklimlendirme sektöründe uzmanlığı ile öne çıkan Daikin’i seçen Pruva 34, konumu kadar hayatı kolaylaştıracak çözümler içeren modern ve fonksiyonel alanları ile beğeni topluyor. Doğa Grubu şirketlerinden biri olan Doğa Madencilik tarafından hayata geçirilen Pruva 34, toplamda 62 bin 373 m2’lik alan üzerinde 10 blok olarak yükseliyor. Mimarisi Tahsin Alpar’a ait olan projede yer alan sosyal tesis ve 7 bloktan oluşan konut alanının iklimlendirme ihtiyacı için Daikin’in yeni nesil kullanıcı ve enerji dostu olan VRT (Değişken Soğutucu Akışkan Sıcaklığı) özellikli Mini VRV dış üniteli sistemler kullanıldı.

Akıllı ev konseptinin uygulandığı 16 ve 17 katlı bloklarda, tüm iç-dış ünitelerin merkezden arıza ve bakım için takibi, sistemin diğer sistemlerle uyumlu çalışabilmesi için tüm iklimlendirme sistemi için Daikin I Touch Manager otomasyon sistemi kullanıldı.

Daikin I Touch Manager otomasyonunun akıllı en konseptine uygunluğunun yanı sıra, kullanılan klima sistemleri için akıllı enerji yönetimi, otomatik periyodik soğutucu akışkan kaçak kontrolü, tüm işlevlere dokunmatik ekrandan veya web ara yüzünden doğrudan erişim gibi özelliklerle kullanıcı dostu sistem oluşturuldu.

Katlarda her daire için Mini VRV® kullanılırken, iç üniteler özellikle ince gizli tavan modeli seçildi. Asma tavan için sadece 24 cm boşluk yeterli olduğu için daire içindeki tavan yüksekliklerinde azalma olmadı. Ayrıca ince tasarımı sayesinde tavana dikkat çekmeyecek şekilde montajları gerçekleştirildi. Dışarıdan bakıldığında sadece ızgaraları görünmektedir. Bu sayede iç ortamın genel estetik tasarımı da korundu.

MİNİ VRV® SİSTEM İLE KESİNTİSİZ KONFOR
Pruva 34 projesinin konut kısımlarındaki iç ünitelerde konfor şartı yüksek tutularak, dairelerin tiplerine göre, oldukça sessiz çalışmasıyla tercih edilen 267 adet düşük statik basınçlı ince kanallı tip iç ünite kullanıldı. Standart drenaj pompası ve filtresi bulunan modellerle iç ünite 20 cm. yüksekliğiyle oldukça kolay montaj imkanı sağlıyor. Daikin’in Mini VRV® klima sistemlerindeki kapasite çeşitliliği ve borulama limitlerinin avantajı sayesinde, projede bulunan 4+1 den 5+2’ye kadar çeşitli büyüklüklerdeki konutlara uygun en uygun klimalar seçilebiliyor.

Pruva 34’ün sosyal tesislerinde ise 18 adet ısı pompası VRV® klima sistemi kullanıldı. Daikin değişken soğutucu akışkan debili VRV® sistemler, VRT (Variable Refrigerant Temperature - Değişken Soğutucu Sıcaklığı) teknolojisi ile yüksek verimlilik ve düşük enerji maliyetleri ile beğeni topluyor. Kullanıcı dostu olan VRV® sistemler, yüksek ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio - Avrupa Mevsimsel Enerji Verimliliği Oranı - Sezonsal Verimlilik) ve EER (Energy Efficiency Ratio - Enerji Tasarruf Oranı) değerleri ile öne çıkıyor. Inverter teknolojisi sayesinde ihtiyaç olan kapasite kadar çalışan VRV sistemler, 1.000 m. toplam bakır borulama limiti ile büyük projelerde de esnek montaj imkanı sağlıyor.

ALPAR PROJELERİNDE VRV SİSTEMLERİ TERCİH EDİYOR
İstanbul’un pek çok seçkin projesinde imzası bulunan Alpar Mimarlık olarak verim, alan tasarrufu ve uygulama kolaylığı gibi konulara önem verdiklerini belirten Y. Mimar Tahsin Alpar, Pruva 34 projesinde neden Daikin’i tercih ettiklerini şöyle anlattı: “Ülkemizde Daikin VRV® sistemlerinin ilk kullanıcılarından biri olarak; 1997 yılına kadarki projelerimizde klasik iklimlendirme sistem ve imalatlarında yapım ve sonrası sorunlar yaşamaktaydık. Bu sorunlar beni yeni çözüm arayışlarına yönlendirdi. Yaptığım araştırmalarda Daikin VRV® sisteme yoğunlaştım. Verim, alan tasarrufu ve uygulama kolaylığı kazançları ile sistemi kullanmaya başladık. İlk olarak 16 yıl önce Topkapı Yeşil Plaza’da uyguladığımız Daikin VRV® sistemini, şu anda da Yalı Ataköy ve Pruva 34 projelerinde kullanmaktayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181