Tek bir tuşla açılan taşınabilir ev!
Portatif evler her geçen gün yeni bir boyut atlıyor. Son yıllarda teknoloji inanılmaz hızlarda gelişiyor. Eskiden imkansız olarak gördüğümüz birçok şeyi bugün normal karşılayabiliyoruz. Bundan 100 yıl öncesinde evini yanında taşıyacaksınız, üstelik istediğin zaman toplayabileceksiniz deselerdi kim inanırdı?



Günümüzde bile inanması güç olan bu teknoloji gerçek oldu. Tırın arkasına koyabildiğiniz bir konteynır olarak taşınabilen ev, istediğiniz noktaya geldikten sonra yalnızca tek bir tuşla açılıyor ve ev halini alıyor. Yakın gelecekte bu portatif binaları, evler, ofisler, klinikler, dükkanlar, sergiler, restoranlar ve hatta okullar olarak kullanabileceğiz.

Kurulum için hiçbir işçilik gerektirmeyen bu binaları, 10 dakikadan kısa süre içerisinde kendiliğinden açılıyor ve yaklaşık 64 metrekarelik lüks bir binaya dönüşüyor. Mobilya ve ekipmanları depolamak için 20 metrekarelik bir alan sunan bina, istenildiği gibi yeniden dizayn edilebiliyor.

Bunu yapmak için iç duvarları hareket ettirmenin yeterli olduğunu belirten şirket yetkilileri, güneş panelleri sayesinde güneş ışığının olduğu her yerde elektrik gücüne ulaşabiliyor.



Yaklaşık 129.000 dolardan başlayan portatif binaların gelecekte büyük taş beton yığınlarından çok daha yaygın olması bekleniyor. Şimdi yapının nasıl eve dönüştüğünü ve evden nasıl kapalı bir kutu haline geldiğine yakından bakalım!



Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181