Çukur Mescit ve çevresi Yıldırım’a değer kattı
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi. Yıldırım İlçesi’ndeki Çukur Mescit’de namaz kılan ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, “Bursa’da ne kadar yok olmuş veya yok olmaya yüz tutmuş eser varsa restorasyonlardan sonra en çok ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız bu değerlerden biri de Yıldırım İlçesi’nde Yıldırım külliyesinin bir parçası olan Çukur Mescit ve çevresi oldu. Yıldırım Camii inşaatında Çukur Mahalle dediğimiz yerde yaklaşık 620 yıl önce yapılmış ve Yıldırım Camii’nde çalışan ustaların şantiye olarak kullandığı bölge ve namaz kıldığı Çukur Mescit, yeniden değer kazandı” diye konuştu.

Yıldırım’ın en güzel mekanı
Çukur Mescit’in yıkık iki duvarı kalmışken yeniden ortaya çıkarıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan Çukur Mescit’i yeniden orijinal haline getiren çalışmaları, diğer taraftan da çevresinin kamulaştırma çalışmalarını başlattık. Çukur Mescit civarında 4 bina kamulaştırılıp ortaya çıkarıldı ve restore edildi. Kamulaştırdığımız alanların düzenlemesi de yapıldı. Tüm bu düzenlemelerle birlikte bu bölge, Yıldırım’ın en güzel mekanı oldu. Çukur Mescit ve çevresi ilk günkü zarafetiyle Yıldırım’a değer kattı” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Çukur Mescit çevre düzenlemesinin açılışının da kısa zaman içinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181