Yıldırım Belediyesi'nden vatandaşlara destek!

Sosyal belediyecilik alanında ürettiği projeler ile adeta çığır açan ve Türkiye’ye örnek olan Yıldırım Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi’ni açtı. Millet Mahallesi, Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü hizmet binasında faaliyete giren merkezde bir klinik psikolog, bir psikolog, bir sosyal hizmet uzmanı ve bir sosyoloğun yanı sıra yardımcı personel görev yapıyor. Merkezde en az 45 dakika süren seanslarda aile danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı ile yetişkin danışmanlığı konularında vatandaşlara destek veriliyor. Son bir ay içinde müracaat eden 29 kişi ile toplamda 50 seans görüşme gerçekleştirilirken, üç kişi psikiyatrik destek hizmetlerine yönlendirildi. Yıldırım Belediyesi’nin vatandaşlara ücretsiz olarak sunduğu Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak için 444 16 02 numaralı çağrı merkezinden bilgi alınabilir.

'AİLEYE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ'
Sosyal belediyeciliğin, yerel yönetim anlayışlarının temelini oluşturduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, toplumun temeli olan ailenin korunmasına büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Sağlıklı bireyler, sağlıklı ve mutlu aileleri, sağlıklı aileler ise huzurlu ve güçlü bir toplumu meydana getirir. Bunların birisinde yaşanacak bir aksaklık toplumu da olumsuz etkileyecektir. Bundan dolayı göreve geldiğimiz günden itibaren toplumumuzun en önemli özelliklerinden olan ‘güçlü aile’ yapımızı korumak ve daha da güçlendirmek için projeler geliştiriyoruz. İlk iş olarak birçok belediyede bulunmayan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurarak, bu alandaki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. En büyük hedefimiz; herkesin mutlu olduğu, huzur duyduğu, yaşamaktan keyif aldığı bir Yıldırım inşa etmek. Bu ancak sağlıklı aile ortamında yetişen sağlıklı bireylerle mümkün. Bundan dolayı aile içi iletişime katkı sağlayarak aile içerisinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkı koymak adına Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’ni hizmete açtık. Merkezimiz önemli bir açığı kapatarak, daha güzel Yıldırım ve daha mutlu Yıldırımlılar hedefimize büyük katkı sağlayacak” diye konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181