Yıldırım'da 20 ayda 226 yıkım!
Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi ekipleri Vakıf, Samanlı ve Karapınar mahallelerinde daha önceden tespit edilen konut, fabrika ve işyerinden oluşan 10 adet kaçak yapıyı yıktı. İlçenin kaderini değiştirmek adına Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini hayata geçirdiklerini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’ın önündeki en büyük engel olarak gördüğümüz kaçak ve plansız yapılaşma ile mücadelemizi taviz vermeden sürdürüyoruz. Yıldırım’da kaçak ve plansız yapılaşma dönemi kapandı. Geçmişten bu güne ilçenin kangreni haline gelen bu durumdan ilçemizi kurtaracağız. Kaçak ve plansız yapıların yerini hem güvenli hem de şehir estetiğine uygun konutlar alacak” dedi.

20 AYDA 226 YIKIM
İlçeyi daha güvenli, sağlıklı ve modern konutlar ile donatmak için dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini de aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım’ın geleceğini sağlamlaştırmak adına somut adımlar atıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında geçtiğimiz 20 aylık süreçte ilçemizdeki 226 kaçak ve metruk yapıyı yıktık. Bizim önceliğimiz insanların yaşama hakkı. Bunu tehdit edecek hiç bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu konuda hemşerilerimizden duyarlı olmalarını bekliyoruz. İnsanların güvenli ve sağlıklı bir yaşam sürebilecekleri Türkiye’nin en modern şehirlerinden birini imar etme mücadelemizde kaçak ve plansız yapıların önümüzü kesmesine, bize zaman kaybettirmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

ÇOK BOYUTLU MÜCADELE
Vatandaşların ‘kaçak inşaata müsamaha gösterilir’ anlayışından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğinin de altını çizen Başkan Edebali, “Kaçak yapılaşmadan dolayı yıllardır yaşadığımız sıkıntılar ortada. Kaçak yapılaşma hiç bir şekilde vatandaşımızın lehine değil. İnsanlarımızın can güvenliği olmayan konutlarda yaşamasına seyirci kalamayız. Bununla birlikte kaçak yapılaşma ile ilgili cezai yaptırımlar da söz konusu. Biz vatandaşlarımızın maddi ve manevi zararlar görmesini istemiyoruz. Ancak bu konuda yasadışı olan kaçak yapılaşmaya da kayıtsız kalmayacağımızı herkes bilmeli. Kaçak yapıların imalatına malzeme temin eden işletmeler hakkında da yaptırımlarımız olacak” ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181