Yıldırım'da kaçak yapıya taviz yok!
Kentsel dönüşüm ile Yıldırım’ı daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşturmak isteyen Yıldırım Belediyesi’nin diğer yandan da kaçak yapılaşma ile mücadelesi hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri 80 kaçak yapıyı yıkarken, 2015 yılının ilk 7 ayında da 31 kaçak yapı yıkıldı. Yıldırım’ı yeniden planlayıp geleceğe hazırlamak istediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hedefimiz doğru planlama yaparak şehri tekrar inşa etmek. Bu anlamda kaçak yapılaşmaya asla göz yummuyoruz.” dedi.

KAÇAK İNŞAATIN SONU HAPİS CEZASI
Yıldırım’da yeni bir çarpıklığa neden olacak kaçak yapılaşmaya taviz göstermeyeceklerinin de altını çizen Başkan Edebali, “Alışkanlık haline gelen seçim öncesi kaçak inşaata müsamaha gösterilir anlayışından kurtulmamız lazım. Yıllarca kaçak yapılaşmadan dolayı yaşadığımız sıkıntılar ortada” ifadelerini kullandı. Kaçak yapı nedeniyle kişilerin hapisle cezalandırılmalarını istemediklerini de sözlerine ekleyen Başkan Edebali, “Bu anlamda yarınlara emin adımlarla yürürken kaçak inşaat yaparak geleceğimizin karartılması kabul edilemez. Yıldırım Belediyesi olarak kaçakla mücadelemiz kararlılıkla sürecektir.” dedi. Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyen Edebali, “Bir yandan Yıldırım’ın geleceğini planlarlarken diğer yandan da günün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kaçak yapılaşmayla mücadele de önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Ayrıca vatandaşlarımızın kaçak yapı konusunda duyarlı olmasını ve kaçak yapılaşmadan uzak durmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181