Mevlana Ulus Hümahatun dönüşüm projesinin örnek dairesi hazır!
İlçenin yarısına yakınında imar planlarını yeniden düzenleyerek Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm çalışmalarını yürüten Yıldırım Belediyesi’nin prestijli projesi olan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Projenin 55 hektarlık inşaat alanında dört blok olarak yükselen 1. Etap çalışmalarında, a blok 1., 2., 3., 4., 5. ve 6. kat betonarme imalatlarının tamamlanmasıyla beraber 7. kat kolon ve tabliye donatı imalatlarına başlanırken, bodrum, zemin ve 1., 2. ve 3. katların tuğla imalatları tamamlandı. B blok 4., 5. ve 6. kat betonarme imalatlarına devam edilirken, bodrum ,zemin ve 1. kat tuğla imalatları tamamlandı. C blok 4., 5. ve 6. kat betonarme imalatlarına devam edilirken, bodrum, zemin ve 1., 2. ve 3. katlar tuğla imalatları tamamlandı. D blok 2., 3., 4., 5. ve 6. kat betonarme imalatlarına devam edilirken, bodrum ,zemin ve 1., 2. kat tuğla imalatları ile alt yapı bağlantı çalışmaları tamamlandı. Yine 55 hektarlık inşaat alanına sahip 2. etap çalışmalarında, A blok 1. kat betonarme imalatlarının tamamlanırken, bodrum ve zemin kat tuğla imalatlarına devam ediliyor. B blok 1. ve 2. kat betonarme imalatları tamamlanırken, bodrum ve zemin kat tuğla imalatlarına devam ediliyor. C blok zemin ve 1.kat betonarme imalatları tamamlanırken, bodrum ve zemin kat tuğla imalatlarına devam ediliyor. D blok zemin kat tabliye imalatı tamamlanırken, alt yapı bağlantı çalışmaları devam etmektedir. Mevlana-Ulus Hümahatun projesinin örnek dairesinde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Standartları yüksek, depreme dayanıklı, nitelikli ve sağlıklı binalarımız yükseliyor. 2018’de anahtar teslimini yapacağımız dairelerin örneğini, vatandaşlarımızın gelip görebilmeleri için hazırladık. Dairelerin içerisinde kullanılan tüm malzemeler şartnamede olduğu gibi en lüks malzemelerden oluşuyor. Hak sahibi olan vatandaşlarımızı örnek daireyi incelemeye davet ediyorum” dedi.

‘BURSA’NIN GÖZ BEBEĞİ OLACAK’
Yıldırım’da devam edilen kentsel dönüşüm çalışmaların alan bazlı dönüşüm olduğunu hatırlatan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sadece modern, depreme dayanıklı binalar oluşturmuyor sosyal donatı alanlarıyla standartları yüksek bir yaşamı vaat ediyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamlanmaya başladıkça insanlarımız kentsel dönüşümün hayatımıza ne kadar büyük değer kattığını, çocuklarımızın güvenli ve daha iyi bir alanda yaşamalarının ne kadar önemli olduğunu görecekler. Bu mahallelerde yaşayan insanlarımızın arzu ettikleri, hayal ettikleri konutlarla beraber okul alanları, sağlık alanları, park alanları, kapalı pazar alanları, geniş yollar, ticari alanlar ve sosyal tesisler bu bölgede olacak. Dönüşüm tamamlandığında bölge yalnızca Yıldırım’ın değil, Bursa’nın en dikkat çeken alanı olacak. Projenin sonunda Türkiye’deki dönüşüme örnek bir çalışma ortaya koymuş olacağız” diye konuştu.

JET-GROUT SİSTEMİ UYGULANDI
İnşaat çalışmalarında zemini güçlendirmek adına jet-grout sistemi uyguladıklarını vurgulayan Edebali, “Bursa’nın depremselliği göz önüne alındığında kentsel dönüşüm Yıldırım için olmazsa olmaz. İlçemizde zemin emniyet gerilmeleri var. Aynı zamanda yeraltı su seviyesi de yüzeye yakın. Olası bir deprem anında yeraltı sularının yüzeye doğru hareketleniyor. Bundan dolayı bina inşa etmeden önce zeminin ıslah edilmesi şart. Son 20 yıldır bu çalışmalar jet grout yöntemiyle yapılıyor. Biz de bu yöntemle 14 metre derine inerek zemine su ve çimento karışımı enjekte ediyoruz” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜM VURGUSU
Yeni Yıldırım’ı vatandaşlarla birlikte hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Edebali, dönüşüm noktasında Yıldırımlıların kirli propagandalara itibar etmemeleri gerektiğini işaret etti. Vatandaşları uzlaşmak için belediyeye beklediklerini belirten Başkan Edebali, “Hemşehrilerimizin yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarının ‘gönüllü’ kentsel dönüşüm olduğunu bilmesini özellikle istiyoruz. Bu amaçla hedefimiz yüzde 80’lik bir uzlaşmayı gerçekleştirmek. İnsanlarımızı zorlayıcı, kamulaştırma yoluyla yaşadıkları bölgeleri terk etmeleri konusunda baskı yapan bir anlayışla değil, gönül rızalarını alarak tekrar aynı bölgede yaşamaya devam etmelerini sağlayacak felsefeyle adımlar atıyoruz. Mahalle kültürüne uygun, ekonomik hayatı canlandıracak dönüşüm hamlemizle Yıldırım’ı daha yaşanabilir, yarınların şehri yapmak için tüm çalışmalarımızı ekibimizle birlikte sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fiyatlar nedir 6 yıl önce

Avatar
Çiğdem ocak 6 yıl önce

Fiyatlar nedir

banner182

banner181