Mevlana Ulus kentsel dönüşüm projesine Özhaseki'den destek!
Mevlana-Ulus kentsel dönüşüm inşaat alanını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, proje hakkında detaylı incelemelerde bulunarak proje hakkında son bilgileri aldı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin bilgilendirmelerde bulunduğu ziyarete; Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, projede çalışan teknik ekip ve belediye bürokratları katıldı. Yıldırım’ın 3’te 1’inde gerçekleştirdiği dönüşüm projelerinde göstermiş olduğu özveriden dolayı Başkan Edebali’yi kutlayan Bakan Özhaseki, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin yaptıkları çalışmaların sonuna kadar destekçisiyiz. Kendisini çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

DEPREM GERÇEĞİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ
Kentsel dönüşümün zorunlu bir ihtiyaç olduğunun vurgusunu yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Deprem gerçeğini göz ardı edemeyiz. Deprem uzmanlarının ifade ettiği gibi Marmara açıklarında 7 ve üzerindeki şiddette bir deprem yakın bir gelecekte bizi bekliyorsa, en kısa sürede hazırlıklarımızı tamamlamalıyız. Neredeyse 250-300 milyar liralık bir bela bekliyor kapıda. Tabiatın yer altındaki kurallarını değiştiremeyiz. Bütün bunların bilinciyle hareket ederek bütün çabamız modern ve güvenli konutlarla geleceğimizi garanti altına almak olacaktır” diye konuştu.

VATANDAŞLARIMIZA ÇOK BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR
Dönüşüm projelerinde merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin yanı sıra vatandaşlara büyük iş düştüğünü aktaran Bakan Özhaseki, “Bizler bir taraftan bakanlık, bir taraftan belediye temsilcileri olarak, yani kurumsal yapı olarak bu işin peşine düşüp uğraşıyorsak,  en zoru tercih ediyorsak, vatandaşın da bizi anlayışla karşılayıp, çağrılarımıza kulak vermesi önemli. Yani anlaşma zeminine geldiğinde, elimizden gelen her şeyi ortaya koyduğumuzda, vatandaşın da bize 'Evet' demesi önemli” şeklinde konuştu. Anadolu'nun birçok yerinde dönüşüm projelerine birebir destek verdiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, “Bırakın elimizi taşın altına koymayı,  omzumuzu koyarak uğraşıyoruz birçok projeyle. Vatandaşlarımızdan da aynı şekilde biraz daha anlayış bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

YENİ YILDIRIM HIZLA YÜKSELİYOR
Görev süresinde Yıldırım’da günü kurtaracak çalışmalar yerine, geleceğin modern şehrini inşa etmek adına radikal kararlar alarak yola çıktıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, " Ankara'da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonrasında özellikle çöküntü bölgeleri haline gelen alanlarımızın imar planlarının revize edilmesini sağlayarak Yeni Yıldırım yolunda önemli bir adım attık. Uzmanlar tarafından değerlendirilen verilerin rehberliğinde ortaya çıkan bilgilerle dönüşümün yol haritasını oluşturuyoruz. Tüm bu değerlendirmeler ışığında yürüttüğümüz Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projemizle, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza çok daha sağlıklı, nitelikli, güvenli ve standartları yüksek bir yaşam sunmak için yapımına başladığımız inşaatımızda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Birinci etapta üreteceğimiz 850 konutu ve ticari alanları, 2018 yılının Temmuz-Ağustos döneminde uzlaşma sağladığımız vatandaşlarımıza teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181