TOKİ Yozgat’ta 124 milyon liralık yatırımlarının açılışını yaptı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde toplu açılış törenine katıldı ve vatandaşlara hitap etti. Cuma namazını Sorgun'da Yeni Cami'de kılma arzusunda olduğunu söyleyen Erdoğan, Şırnak'ta şehit düşen polis memuru Osman Berkkaya'nın cenaze namazına katılabilmek, ailesine başsağlığı dilemek için cuma namazını Şefaatli'de kıldığını anlattı. Erdoğan, şehit polis Osman Berkkaya ve tüm şehitlerin ailelerine, sevdiklerine ve millete başsağlığı diledi.

“TOKİ 584 konut projesini tamamladı”
Yatırım tutarı 321 milyon lira olan 74 projenin açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda TOKİ’nin 585 konut, ticaret merkezi, cami, altyapı ve çevre düzenlemesi projelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplu açılışını gerçekleştirdiği yatırımlar arasında yer alan TOKİ projeleri şöyle; Bozok Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Rektörlük Hizmet Binası, Akdağmadeni ilçesi 3. etap 424 konut ile 50 yataklı hastane, Yenifakılı ilçesi 2. etap 161 konut, 1 ticaret merkezi, Boğazlıyan ilçesi cami tamamlama altyapı ve çevre düzenlemesi işleri.

TOKİ’den Yozgat’a toplamda 784 milyon lira yatırım
TOKİ, Yozgat’a toplamda 784 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Bu kapsamda; 6 bin 60 konut, 7 hastane, 3 üniversite binası, 7 ilköğretim okulu, 2 lise, bin kişi kapasiteli 1 yurt, 200 kişi kapasiteli 1 pansiyon, 10 spor salonu, 6 sevgi evi, 2 sağlık ocağı, 1 SGK il müdürlüğü, 20 ticaret merkezi ve 8 cami uygulaması bulunuyor.

Cumhurbaşkanından havalimanı müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplu açılış töreninde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, “Yılda 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız, Yozgat ile Sorgun arasında Fakıbeyli köyü yakınlarında inşa edilecek.” dedi. Sarıkaya Fizik ve Rehabilitasyon Yüksekokulunun YÖK'te Genel Kurulu’nda onaylandığını ifade eden Cumhurbaşkanı, Yozgat ve Sorgun'da Gençlik ve Spor, Çevre ve Şehircilik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri Bakanlıklarının ve sağlık alanlarında açılışı gerçekleştirilecek projeleri anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat'ta 374 kilometre bölünmüş yolun bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Pek çok güzergâhta 340 trilyonluk yatırımla yeni yol çalışmaları devam ediyor. Yozgat'ın ulaşım altyapısı için bugüne kadar yaklaşık 2,5 katrilyon lira harcandı. Yozgat Havalimanımızın hayırlı olmasını diliyorum. Yılda 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanımız, Yozgat ile Sorgun arasında Fakıbeyli köyü yakınlarında inşa edilecek.”

Ankara-Sivas hızlı tren hattı projesinin inşasının sürdüğünü ifade eden Erdoğan, projenin 7,5 katrilyona mal olacağını söyledi. Erdoğan, “Kırıkkale-Sivas kesiminde yüzde 81'lik ilerleme sağlandı. Kırıkkale-Kayaş arasının ihalesi de yapıldı. Yerköy-Sivas hattı üzerinde uzunluğu 18 kilometreye yaklaşan tam 9 tünel bulunuyor. Sadece Akdağmadeni Tüneli 5 bin 120 metre uzunluğunda.” diye konuştu.

Yozgat'ın ikinci organize sanayi bölgesinin Yozgat-Sorgun arasında kurulduğunu belirten Erdoğan, “Bu organize sanayi bölgesi hem havalimanı ile entegre olacak hem de Sorgun'un hayvancılık potansiyelini daha ileriye taşımak için gereken tesislere inşallah ev sahipliği yapacak. Modernize edilen yük treni hatlarını da bu fotoğrafa ilave ettiğimizde karşımıza Yozgat'ın, Sorgun'un göç sorununu çözmek için istihdam konusunda önemli bir fırsatın çıktığını görüyoruz.” şeklinde konuştu.

TOKİ Başkanı Turan, Yozgat’ta incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirak ettiği toplu açılış törenine katılan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, ayrıca İdarenin Yozgat’ta bulunan şantiyelerini gezerek incelemelerde bulundu. Boğazlıyan ilçesinde inşaatı devam eden 285 konutluk kentsel dönüşüm projesini yerinde gören ve çalışmalar hakkında bilgi alan TOKİ Başkanı, “Projemiz tamamlandığında yeni bir yaşam merkezi oluşacak. Boğazlıyan’a yeni bir değer katacak.” dedi.
 
TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181