TOKİ Zonguldak emekli konutları satışa çıktı!
TOKİ, konut sahibi olamayan emeklilerin ev sahibi yapılabilmesi amacıyla uyguladığı "Emekliye İkinci Bahar Projesi" ile hayata geçirdiği konut projelerinden yüzde 25 kontenjan ayırıyor. İdare, aynca talep örgütlenmesi modeliyle valilikler ve belediyeler üzerinden emeklilerin taleplerini alarak yeni konut projelerini hayata geçiriyor. Bu çerçevede Aralık 2015'ten bugüne 35 ilde toplam 7 bin 681 konutun kuralan çekilerek hale sahipleri belirlendi.

Devrek'te 324, Karadeniz Ereğli'de 200 konut

TOKİ son olarak işçi kenti Zonguldak'taki emeklilerin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Zonguldak'm Devrek ilçesi Çaydeğirmeni'nde inşa edilecek 324 ve Karadeniz Ereğli'de inşa edilecek 200 konut için emeklilerin ön talepleri alındı.

Ön talep değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından "hak sahibi belirleme kurası" çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayanlara başvuru bedelleri iade edilecek, konut belirleme kurasının ardından da sözleşme imzalanacak.

Kimler başvurabilir?

Konut için başvuruda bulunacak emeklilerin daha önce TOKl'den konut satın almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya konutun bulunmaması, il sınırları içinde bir yıldan az olmamak koşuluyla ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması ve bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabilmesi de aranan şartlar arasında yer alıyor. Emeklilere konut satışıyla ilgili ayrıntılı bilgiye www. toki.gov.tr web sayfasındaki "Emeklilere Özel" bölümünden ulaşılabilir.

TOKİ Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181