Zonguldak’ta kentsel dönüşüm kapsamında 766 konutun ihalesi gerçekleştirildi!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Zonguldak’ın Merkez İlçesi Üzülmez Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Lojmanları kentsel dönüşüm ve gelişim projesindeki 766 konutluk ilk ihale yapıldı. 31 Ağustos, Çarşamba günü geçekleşen ihale kapsamında ayrıca cami, 4 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenleme işi yer alıyor.

Yükseklikleri zemin+3, zemin+4 ve zemin+5 olan konutların 69’u 1+1, 453’ü 2+1 ve 244’ü ise 3+1 planında inşa edilecek.

TTK'ya ait ömrünü tamamlamış lojmanlar ve şahıslara ait gecekonduların yer aldığı kentsel dönüşüm alanı içerisinde, gayrimenkul sahipleriyle anlaşmalar yapılarak, bu yapılar büyük ölçüde boşaltıldı. İlk aşamada 766 konuttan oluşan 1. etabın inşasına başlanılacak. İnşaat alanında bulunan çok sayıda yaşlı ve anıt niteliğinde ağacın (çınar ve çam türleri) proje kapsamında korunması yönünde çalışmalar da yapıldı.

Ayrıca sosyal donatılarıyla (62 engelli olmak üzere toplam 610 araçlık otopark, 8 adet çocuk oyun alanı) birlikte bu proje tamamlandığında, bölge daha sağlıklı yaşanabilir bir alana dönüşecek.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181