Adana Büyükşehir Belediyesi'nden yeni kent meydanı projesi!
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin güneyindeki THK binasının kamulaştırma işlemleri tamamlandı, yıkım çalışmalarına başlandı. Başkan Hüseyin Sözlü’nün 4 yıllık hizmet döneminde 1 milyon 687 bin metrekare yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana’nın prestijini yükseltecek yeni bir kent meydanı için kolları sıvadı. Büyükşehir Belediyesi hizmet binalarının güneyinde, Atatürk Caddesi ve D-400 Karayolu’na cepheli 10 katlı Türk Hava Kurumu (THK) binasında, kamulaştırma işlemlerinin ardından, yıkım çalışmaları start aldı.

9 DÖNÜMDE PLANLAMA YAPILIYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi, bin 367 metrekare arsa üzerinde, 24 daire, 33 büro ve 29 dükkandan oluşan THK binasını kamulaştırma işlemlerini sonuçlandırdı. İş makineleriyle bina yıkımına geçilmeden önce geri dönüşüm ve hurda değeri taşıyan malzemelerin söküm işlerine başlandı.  Bu nedenle binanın çevresinde güvenlik önlemleri alınıp, yaya yolları tel örgülü bariyerlerle geçişe kapatıldı. THK binasının yıkımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 2 bin metrekare arsa kazanacağı belirtildi. Toplam 9 dönüm alanda Adana’ya kent meydanı kazandırmayı hedefleyen Adana Büyükşehir Belediyesi’nin THK binasının doğusundaki okul binası ve bahçesini de kamulaştırıp, projeye dahil etmek için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

MEYDAN İÇİN ULUSAL PROJE YARIŞMASI
Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı bürokratları, yeni kent meydanı projesinin ulusal ölçekte düzenlenecek yarışma ile ortaya çıkarılması kararlaştırdı. Yabancı mimarların da katılımına açık olacak ödüllü proje yarışmasıyla, Adana’ya prestij kazandıracak yeni bir meydan düzenlemesinin hedeflendiği duyuruldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181