'Adana'da konut ve arsa fiyatları yükselecek'!
Yüksek yaşam kalitesi nedeniyle Türkiye’nin birçok ilinden göç alarak nüfusu günden güne artan sanayi ve tarım şehri Adana’da konut sektörü de hızla gelişiyor. Adana’da konut sahibi olmak isteyenlere bölgenin en değerli ve prim yapan yerleri hakkında bilgi aktaran Adason Gayrimenkul Çukurova Bölgesi Satış Müdürü Selçuk Özcan, inşaat ve arsa maliyetlerindeki artış nedeniyle yakın dönemde bölgedeki konut ve arsa fiyatlarının artacağına dikkat çekti. Yatırımcılara bu geçiş dönemini iyi değerlendirmelerini tavsiye eden Özcan, Adana’nın emlak yatırımında yükselen şehir olduğunu vurguladı.

Dünyanın en zengin ve verimli ovalarından birine sahip olan Çukurova bölgesinin yükselen şehri Adana, ciddi bir sanayi şehri ve tarım merkezi olarak öne çıkıyor. Adana’nın yılın 300 günü güneşli olması, kış mevsiminin hafif geçmesi, trafik sorununun yaşanmaması ve yaşamın ucuz olması gibi özellikleriyle hayat kalitesinin en yüksek olduğu şehirlerin başında geldiğini ifade eden Adason Gayrimenkul Çukurova Bölgesi Satış Müdürü Selçuk Özcan, Adana’nın emlak yatırımında İstanbul’a alternatif şehirler arasında gösterildiğinin altını çizdi.

Adana’nın sanayi ve tarım şehri olmasından dolayı yurt dışından ve farklı şehirlerden aldığı göçle nüfusunun hızla yükseldiğini ifade eden Selçuk Özcan, bu durumun gayrimenkul piyasasının büyümesinde önemli bir etkisi olduğunun altını çizdi. Türkiye’nin kalabalık şehirleri arasında gösterilen Adana’da özellikle 1998 senesinde gerçekleşen deprem sonrası kentsel dönüşümün hızlandığını belirten Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; “Adana, Çukurova bölgesinde kentsel dönüşümün en hızlı yaşandığı yerlerin başında geliyor. Zamanında iki katlı ve bahçeli evlerin çok yoğun olduğu Adana’da, bugün merkezi konumu ve ciddi imar artışından dolayı büyük ve prestijli projeler yapılmaya başlandı. Ayrıca Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri de Adana’da. Adanalıların yüksek metrekare beklentisi, site projelerine olan ilgisi, sosyal tesislere ve yeşil alanlara olan duyarlılıkları, lüks ve kaliteli konut beklentisi, projelerin şekillenmesinde etkili oluyor.”

Birçok bölgesi prim yapacak
Adana’nın prim yapacak en güzel bölgelerinin göl ve Toroslara bakan havadar manzaralı yerler olduğunu bildiren Özcan sözlerini şöyle sürdürdü; “Adana yaşadığı kentsel dönüşüm sürecinden dolayı Türkiye’de konut fiyatlarının en çok yükseldiği şehirlerden biri. Şehir merkezindeki eski binaların yerine yeni lüks konutların yapıldığı ulaşım açısından avantajlı bölgeler prim yapacak yerler olarak gösterilebilir. Ceyhan bölgesindeki boş arsalar azaldıkça arsa ve konut fiyatları da yükseldi. Kentsel dönüşüm süreci yeni yaşam bölgelerinin de popüler olmasında son derece etkili oldu. Özellikle Çukurova ve Seyhan, konut sektörü için değerli bölgeler olarak öne çıkıyor. Son yıllarda en çok pirim yapan bölgelerin başında ise Kozan yolu, Karaisa yolu M1 Alışveriş Merkezi’nin bulunduğu bölge ve TEM otoyolunun kenarındaki bölgeleri gösterebiliriz. Yüreğir ilçesinin kuzeydoğusu ve Seyhan ilçesinin kuzeybatısının her geçen gün daha fazla değerlendiğini görüyoruz. Çukurova Üniversitesi ve Seyhan Barajı’na yakın konumuyla "Yeni Adana" bölgesi de son dönemde tercih edilen ve değerlenen bölgelerden. Bu değerli bölge Turgut Özal Bulvarı, 100. Yıl, Kenan Evren Bulvarı, Süleyman Demirel Bulvarı, Güzel Yalı Mahallesi, Toros Mahallesi, Mavi Bulvarı, Yeni Baraj Mahallesi, Yeni Yurt Mahalleleri’ni kapsıyor.”

Kentsel dönüşüm yeni bir şehir yaratacak ölçüde olmalı
Türkiye’nin kentsel dönüşümü ile paralel olarak Adana’nın kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanmaya başladığına dikkat çeken Özcan; “Kentsel dönüşüm konusunda en önemli husus, yasal altyapının hızlı bir şekilde çıkarılması. Türkiye birinci derece deprem bölgesi olduğu için kentsel dönüşüm yasasının sektörün önünü açacak ve sürecin çok hızlı bir şekilde işlemesini sağlayacak altyapıya sahip olması gerekiyor. Bu noktada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konu ile ilgili gerçekleştirmekte olduğu çalışmalar büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını daha çok yenileme olarak adlandırabiliriz. Kentsel dönüşümün daha geniş boyutlu, master planlı ve yeni bir şehir yaratacak ölçüde olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konut ve arsa fiyatları yükselecek
Adana‘da konut ve arsa alacaklar için tavsiyelerde bulunan Özcan şunları aktardı; “Adana’da konut almak isteyenlere şu anda yaşanan sektörel durgunluktan dolayı bu dönemi çok iyi değerlendirmelerini öneriyoruz. Demir ve çimento gibi inşaat malzemelerinin fiyatlarının artması ve arsa maliyetlerinin yükselmesi ilerleyen süreçte yeni yapılacak projelere mutlaka yansıyacak. Özellikle mevcut inşaat stokları bittikten sonra fiyat artışlarını daha çok hissedeceğiz. Adana’da konut dışında arsa yatırımı yapmanın da avantajlı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bölgenin hızla gelişmesi ve birçok yerden aldığı göçlerle nüfusunun günden güne artması, arsa yatırımı yapılması için doğru bir yer olduğuna işaret ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde hem konut hem de arsa fiyatları en alt seviyede seyrediyor. Faizlerin düşmesi ve ekonominin gelişmesiyle bu fiyatlar yükseleceği için yatırımcıların hızlı davranması faydalı olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181