Adana'da Yüreğir Belediyesi 639 adet sosyal konut inşa edecek!
Yüreğir'de ilkleri gerçekleştiren ve ilçenin çehresini değiştiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan bir ilke daha imza atıyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik 639 adet sosyal konut projesini başlattı. Atakent Mahallesine yapılan sosyal konutlarla ile ilgili ihale süreci tamamlandı.Yüklenici firma inşaata başladı. Yapılacak alan içerisinde kreş, kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu da olacak. Başkan Çelikcan sosyal konut yapılacak alanı, kapalı yüzme havuzu ve kapalı spor salonu inşaatlarının alanını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

YÜREĞİR'İN TEK SEFERDE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMI
Sosyal konut projesinin Yüreğir Belediyesi tarihinde yapılan en büyük yatırım olduğunu belirten Başkan Çelikcan ''Uzun uğraşlar sonucunda Yüreğirli vatandaşlarımıza söz verdiğimiz ''Sosyal Konut Projesini'' hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Buralardan şartları uygun olan bütün Yüreğirli vatandaşlarımız faydalanacaktır. Sosyal konutlardan almak isteyen vatandaşlarımızdan bir miktar peşinat alınacak olup, geriye kalanı taksitlendirilecektir. 
Bir kamu bankamızla görüşmemiz tamamlandı. Bizlere en uygun imkanı sağlayacaklar. Bununla ilgili kanun bellidir. Biz de ona göre hareket ediyoruz. Başvuru sayısı konut sayısından fazla olursa noter huzurunda kura çekilişi yapılacaktır. Bütün amacımız vatandaşlarımızın içerisinde her türlü sosyal donatıları olan sıcak bir yuvaya kavuşmalarıdır. İnşaatımız belli bir düzeye geldiği zaman gerekli duyuruları yaparak başvurular alınacaktır.

EN UYGUN ŞARTLARDA VERİLECEK
Yüreğir Belediyesi olarak sosyal konut yapacak arsa olmadığı için parayla arsa aldıklarını belirten Başkan Çelikcan ''Yüreğir'e yeni ve modern konutlar kazandırmak, vatandaşlara uygun şartlarda konut edinmelerini sağlamanın yanı sıra ruhsatsız yapılaşmanın da önüne geçmek amacıyla 2+1 ve 3+1 olmak üzere 639 adet sosyal konut yapıyoruz. Atakent Mahallesi'ne yapılan konutları uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza vereceğiz. Yapacağımız konutların içerisinde sosyal ve kültürel tesislerimiz de yapılıyor.'' şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil deveci 6 yıl önce

Yuregir belediyesinin yüregire yaptığı bu güzel çalışmasından dolayı teşekkürler eder ve başarılar dilerim.

banner182

banner181