Adana Yüreğir'e '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Atakent Mahallesinde inşaatı devam eden ve Yüreğir'in en büyüğü olacak parkın '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' olacağını duyurdu. 15 Temmuz gecesi yapılmaya çalışılan hainliğin tarih sayfasında acı bir şekilde yerini alacağını belirten Başkan Çelikcan “Milletimiz paralel vatan haini alçakların ihanetini, dünya ise Türk milletinin eşi benzeri görülmemiş bu kahramanlığını asla unutmayacaktır. Bu nedenle 15 Temmuz’u tarihe kazıyarak bizden sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla bir çok alanda çalışmalarımızı sürdüreceğimiz gibi, Yüreğir'e yapılan en büyük parkımızın adını '15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı' olmasına karar verdik. “dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 15 Temmuz'da hain Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin püskürtülmesi sırasında Adana başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında bedenlerini tanka, silaha, uçaklara kahramanca siper eden vatan evlatlarına şükran borçumuz olduğunu kaydetti. 15 Temmuz dünya siyasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alcağını kaydeden Başkan Çelikcan şöyle devam etti; “Vatanperver mücadeleleri ve cesaretleriyle tarih boyunca minnet duyacağımız bu kahraman evlatlarımızın adının yaşatılması amacıyla yapımı devam eden parkımıza '15 Temmuz Demokrasi Parkı' demeye karar verdik. Böylece bu kahramanlık gününü doğru şekilde bir çok etkinikle gelecek nesillere aktarırken rımızın adının yaşatılmasını sağlayacağız. Onlar için ne yapsak azdır. Minnetle anılacak olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.”

İNŞAATI DEVAM EDEN PARKIN ÖZELLİKLERİ
54 dönümlük alan üzerine yapılacak olan parkın inşaatının devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan "Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz parkımızın içerisinde her yaştan öğrencilerimizin faydalanacağı temalı çocuk oyun alanları, planetaryum'un (müze binası) yanı sıra gezinti yolları, yürüyüş ve koşu parkuru, bisikletli gezi parkuru, pergolalı gölge alanlar, spor alanları, kermes ve festival alanı, yenilebilir bahçe, kafeterya çay bahçeleri, el sanatları sergi birimleri gibi çok değişik faaliyetlerin yapılabileceği alanlar olacaktır"

İLKLERİ BARINDIRACAK
Adana'nın Kurtuluşunun Canlandırılacağı Diyarama ve Diyaramaya hizmet eden Müze alanı yaklaşık 460 m², Planetaryum binası 590 m² ve Planetaryum müze alanı 250 m² olacak. 50 Kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahip yapı içerisinde, ticari birimler, yönetim birimleri ve hediyelik eşya dükkanları yapılacak.' şeklinde konuştu.

Yüreğir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.