Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek olan Adana Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı henüz belli olmadı.

TOKİ tarafından Barbaros ve Bey mahallelerinde yapılacak proje kapsamında ihale yapıldı. Adana Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı tam olarak netleştiğinde sayfamızda yer alacaktır. Barbaros ve Bey Mahallerini kapsayan ve 2 etaptan oluşacak olan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 627 konut, 22 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi, 2. etap kapsamında ise 923 konut ile 14 dükkan inşa edilecek.

Ancak ihalelerinin gerçekleştiği 1. ve 2. etapta toplam bin 550 konut ile 36 dükkan hayata geçirilmiş olacak. Adana'nın Seyhan İlçesinde hayata geçirilecek olan Seyhan kentsel dönüşüm projesinde  2. etap kapsamında 923 konut ile 14 dükkanın ihalesi de yapıldı. Modern mimari tarzda hazırlanan projede 1. etapta konutların 309'u 2+1 ve 318'i ise 3+1 planında inşa edilecek. Ayrıca projede ükkânlar, park, peyzaj, oyun ve spor alanları bulunacak. 

Adana Barbaros Mahallesi kentsel dönüşüm ne zaman başlıyor sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr