Adana Seyhan kentsel dönüşümde 2. etap başlıyor!
TOKİ, Adana'nın Seyhan İlçesi'ndeki İsmetpaşa ve Barış Mahalleleri'nde Seyhan Belediyesi ile birlikte uyguladığı Kentsel Dönüşüm ile bölgeyi gecekondulardan arındırıyor. Bölgede hayata geçirilecek toplam 2 bin 600 konuttan 1. Etap kapsamında inşa edilen 1.398'i, hak sahiplerine teslim edilmişti. Projenin 2. etabında yer alacak 1.202 konutun inşası da, önümüzdeki ayki ihalenin ardından başlayacak.

1.094 adet 2+1 ile 108 adet 3+1 konut üretilecek
Şehirlerimizin daha modem ve yaşanabilir olmalanna katkıda bulunan TOKİ'nin yerel yönetimlerle ortaklaşa başlattığı kentsel yenileme programı kapsamında 129 adet farklı proje fiili olarak sürdürülmekte olup, toplamda 236 bin 366 konutluk Kentsel Dönüşüm projesi başlatıldı. Projelerin 75 bin 76rinin üretimiyse tamamlandı. Bu kapsamda Adana Seyhan'da devam eden projenin 2. etabı gelecek ay başlıyor. Projeyle 2+1 ve 3+1 planda tasarlanan toplam 1.202 konut üretiminin yanı sıra 1 adet 750 kişilik cami ve 27 adet farklı metrekarelerde dükkanlardan oluşan ticaret aksı oluşturulacak.

Bölgenin geleneksel mimarisinde sıcak iklim etkisi
Akdeniz bölgesinde yer alan Adana'nm yöresel mimarisini etkileyen en önemli faktör iklim. Özellikle yaz aylanndaki aşın sıcaklarda, geniş balkon ve teraslar ile havadar konut plam insanlan yaz sıcağından uzak tutuyor. Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında evlerden daha çok yeşil alanları ve ağaç gölgelerinde zaman geçirmeyi seviyor. Bu tespitler dikkate alınarak hayata geçirilen projede ticaret alanları, park ve cami bir arada düşünülerek, insanlara açık alanda sürekli bir arada durabilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve sıcak havalarda rahatça vakit geçirebilecekleri bir peyzaj düzenlemesi yapıldı.

Ayrıca bu peyzaj düzenlemesi yapılırken araç trafiği, ortak alan dışında tutularak insan öncelikli bir tasarıma gidildi. Konut blokları tasarlanırken, iklimsel veriler ve geleneksel malzemeler dikkate alındı. Cephede kullanılan güneş ve ısı korunundu seçilen geniş cam yüzeyler hem doğal ışık kullanımını hem de doğal havalandırmayı maksimum seviyeye taşıdı.

Toki Haber Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat aydin 7 yıl önce

Sumer mah kentsel donusum ne zaman olacak
3 yil once mutahite verdik

Misafir Avatar
SERKAN TOKTAY 7 yıl önce @Murat aydin

SÜMER MAH.KARAFATMA CAD KISMETSE İLKBAHAR MART,NİSAN GİBİ İMARA AÇILACAK AZ BİR SABIR İNŞAALLAH İYİ OLACAK.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Fatma güleryüz 8 yıl önce

Yillardir bizde yesil evleri bekliyoruz fakat hiç bir faliyet yok barış mallesiyle yesil evleri sadece bir caddesi ayırıyor o tarafa veriyorsunuz bize neden vermiyorsunuz

Avatar
DİLAN 7 yıl önce

MİTAT PAŞANI DURUMU NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Avatar
Ramazan cakir 7 yıl önce

12 yildir kirada oturmaktayim lutfen 3arti 1 ne kadar sartlar nasil yardimci olun

Misafir Avatar
SERKAN TOKTAY 7 yıl önce @Ramazan cakir

SLM RAMAZAN BEY HANGİ MAHALLEDE DÜŞÜNÜYORSUNUZ TEMELDEN ALMANIZ HESAPLI OLUR ARARSANIZ KONUŞURUZ.05364865980

Beğenmedim! (0)
Avatar
nesibe 7 yıl önce

Birtaraf koy bitaraf kasaba gibi cok kotu bari karsiyida yapin biseye benzesin bize rahat edelim

Avatar
nesibe kaya 7 yıl önce

Karsi tarafada yapilmasini istiyorrum cunku kis ve sonbahar mevsimlerin de etraf car camur icinde kaliyor lutfen karsi konutlari yikip yenilerini uapinyapin

Avatar
Mehmet 7 yıl önce

Ne zaman evler ile ilgili ev sahipleri çağrılacak bilgi sahibi olabilirmiyiz..

Avatar
mahmut akçal 6 yıl önce

paranızı tam alın

banner182

banner181