Adana Seyhan'da 9 kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor!
Türkiye'de göçle birlikte yaşanan çarpık kentleşmenin en önemli örneklerden olan Adana'da Seyhan Belediyesi'nce 7'si TOKİ ile olmak üzere toplam 9 kentsel dönüşüm projesi yürütülüyor. Daha önce İsmetpasa ve Barış mahallerini kapsayan alanda 1409 konut ile 10 is yerinden oluşan ve tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen 1. etap 1. kısmın inşaatın ardından 1210 konut ve 34 is yerinden oluşan 1. etap 2 kısmın yapımı devam ediyor.

9 noktada kentsel dönüşüm projesi yürütülüyor
İsmetpaşa ve Barış mahalleleri kentsel dönüşüm projesinde 1. etap 2. kısım konut ve iş yerlerinin yapımı devam ediyor. Seyhan Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile 1210 konut 34 iş yerinden oluşan projenin inşaatı sürerken ilçede 7'si TOKİ ile toplam 9 kentsel dönüşüm projesi bulunuyor.

Türkiye'de göçle birlikte yaşanan çarpık kentleşmenin en önemli örneklerden olan Adana'da Seyhan Belediyesi'nce 7'si TOKİ ile olmak üzere toplam 9 kentsel dönüşüm projesi yürütülüyor. Daha önce İsmetpaşa ve Barış mahallerini kapsayan alanda 1409 konut ile 10 iş yerinden oluşan ve tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen 1. etap 1. kısmın inşaatın ardından 1210 konut ve 34 iş yerinden oluşan 1. etap 2. kısmın yapımı devam ediyor. 

TOKİ ile yürütülen Bey ve Barbaros mahallerindeki projede hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. 2018 yılının ilk aylannda hak sahiplerine verilecek 2 bin 190 konuttan oluşan birinci etabın temeli atılacak.

67.7 hektar için hak sahipleriyle görüşmeler başladı
Yine TOKİ ile birlikte yapılacak olan Yenibey, Sehitduran ve Mestanzade mahallelerinde 356 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 67.7 hektarlık kentsel dönüşümalanına 6 bin 926 adet yeni iş yeri ve konut yapılacak. Bu projede de 18 Eylül 20017 tarihi itibariyle hak sahibi görüşmelere başlandı.TOKİ işbirliği ile Hürriyet Mahallesi'nde 20 hektarlık alanda ve Banş Mahallesi 2. etap 28 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm projelerine ait değerleme ve projelendirme çalışmalan devam ediyor.

2018 yılı içerisinde hak sahipleri görüşmelerine başlanacak. Yine Seyhan Belediyesi tarafından Döşeme Mahallesi'nde 29 hektarlık alanda çalışmalar devam ederken İsmetpaşa Mahallesi'nde 19 hektarlık alanda 6306 sayılı kanuna göre yürütülmekte olan projenin değerlendirme ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. İmar planlarının onaylanmasının ardından hak sahibi görüşmelere başlanacak.

5 Ocak Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181