Adana-Yüreğir kentsel dönüşümde 1. etap tamam!
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın ilçede başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap çalışmasında mutlu sona ulaşıldı. Adana'da ilk yerinde dönüşüm projelerinden biri olan Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda çekilen kura ile hak sahipleri yeni yuvalarına kavuştular. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen çekilişe Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Yüreğir İlçe Başkanı Av. Ahmet Çözer, Hak sahibi vatandaşlar, Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Kentsel Dönüşüm Müdürü Mustafa Bakır, Uzman Orhan Mercan, Kura Sorumlusu Özgür Demir'de hazır bulundu.

İlk kura çekilişini Başkan Çelikcan ile TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Bakır birlikte gerçekleştirdiler. Başkan Çelikcan, Veli Arıcan'ı çekerken, Mustafa Bakır ise Münevver Puslu'nun isimlerini çektiler. Her 2 hak sahibi de ayrı bloklarda 8. ci katı çektiler. Çekilişler noter huzurunda gerçekleşti. Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etapta 324 konut yıkılarak yerine 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Çekilecen kura ile 354 konut hak sahiplerine dağıtıldı. Geriye kalan konutlar ise Kışla 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim projesinde bulunan, evleri yıkılacak olan konut sahiplerine verilecek. Kışla 2. Etap çalışmalarında ise 224 bina ve 415 bağımsız bölüm mevcut. Bu konutların yerine ise 669 daire, 28 işyeri yapılması planlanıyor. Proje içerisinde kapalı semt pazarı, park bahçe ve dinlenme alanları olacak.

Vatandaşlar memnun
Kura çekiminde konuşan mahalle sakinleri yeni yuvalarına kavuştuklarını için mutlu olduklarını belirterek İlk başlarda temkinli yaklaşmıştık. Adana'da ilk olan bu proje için kafamızda soru işaretleri vardı. Dar sokaklardan kurtulup yeşil alanı bol modern konutlarda oturacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.' şeklinde konuştular. 

Hürriyet Adana Çukurova Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181