Seyhan'da kentsel dönüşüm detayları belli oldu!
Adana Sucuzade Mahallesinde Saydam Caddesi üzerinde bulunan Yapı Kredi Bankası üzerindeki Seyhan Belediyesi Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosunda hak sahipleriyle görüşmeler 29 Mart Salı günü başlayacak. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yesilvadi Evleri-1 projesini sundukları tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini aldıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın da kendilerine sunulacak bu yeni yasam alanlarına biran önce sahip olmak için istekli olduklarını biliyorum Tamamen onların menfaatlerini düşünerek gerçekleştireceğimiz bu proje tüm Adanamıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Başkan Karalar, medya kuruluşlarının çok yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısıyla açıkladığı devasa projenin bu aşamaya gelmesinde en büyük desteğin Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın geldiğini belirterek kendisine teşekkür etti. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçenin şehircilik açısından en problemli bölgesi kabul edilen Barbaros ve Bey Mahallelerini kapsayan devasa bir 'kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin' başlatıldığını açıkladı.

Başkan Karalar, çok yoğun bir çalışma trafiğinin ardından kısa sürede kazma vurulacak aşamaya gelen projenin her aşamasında ilgisini ve katkısını sunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mustafa Büyük, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) bürokratları ile Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni'ye teşekkür etti. Başkan Karalar, yaygın ve yerel çok sayıda medya kuruluşunun büyük ilgi gösterdiği bir basın toplantısıyla 'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1' projesini kamuoyuna açıkladı. Yaklaşık 45 hektarlık bir alan üzerinde uygulanacak proje kapsamında hali hazırda bölgede bulunan 2 bin 811 konut ve 317 işyeri yıkılacak. Bu bölge üzerinde 4 bin 80 yeni konut ile 17 bin 216 metrekare alan üzerinde sağlık ocağı, park, spor alanı ile hastane, kültürel, spor, dini ve sosyal tesisler ile pazaryeri ve kreş inşa edilecek.

HAYALLER GERÇEK OLUYOR
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 'Seyhan Yeşilvadi Evleri-1' kapsamında tam anlamıyla insanların hayallerinin gerçekleşeceğini açıkladı. Bölgedeki dönüşüm ve gelişimin tamamlanmasının ardından Barbaros ve Bey Mahallelerinin 'modern ve huzurlu yaşamın' yeni adresi olacağını söyledi. Kentsel Dönüşümde ilk defa, "komşuyu komşudan ayırmadan kentsel dönüşüm" kavramının kendileri tarafından hayata geçirileceğini vurgulayan Başkan Karalar, "Hepimizin doğup büyüdüğü ve bugünkü kişiliğini bulduğu sevdiğimiz klasik mahalle kültürü modern yaşam alanları ile yeniden hayat bulacak. Kısaca komşuyu komşudan ayırmadan, insanlan doğup büyüdüğü sokaklardan koparmadan ancak gelişen modern yaşamın olmazsa olmazları kabul edilen sosyal donatılarla zenginleştirilmiş yeni bir şehir inşa edeceğiz hep birlikte" diye konuştu.

HERKESE UYGUN KONUT HERKESİN MUTLULUĞU İÇİN SOSYAL TESİS MEVCUT OLACAK
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Barbaros ve Bey Mahalleleri'ni kapsayan Yesilvadi Evleri-1'de herkese uygun konut ve herkesin mutluluğu için sosyal tesisin mevcut olacağını bildirdi. Yesilvadi Evleri-1 kapsamında 36 adet 1+1 daire, 2 bin 232 adet 2+1 daire, Bin 540 adet 3+1 daire ile 272 adet 4+1 daire planlandı. Yesilvadi Evleri-1 projesi kapsamında 6 bin 930 metrekare eğitim tesis alanı, 2 bin 661 metrekare kültürel tesis alanı, 3 bin 728 metrekare dini tesis alanı ve mahalle mescidleri, Bin 151 metrekare sağlık ocağı alanı, 999 metrekare itfaiye alanı, 3 bin 790 metrekare Pazar alanı, 5 bin 30 metrekare belediye hizmet alanı ile 37 bin 381 metrekare rekreasyon (çevre düzenlemesi) alanı uygulanacak.

Çukurova Metropol Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
asiye kalın 8 yıl önce

Ahmet Remzi Yüreğir mah. 2 adet çok büyük AVM yapılıyor.hele ki biri Türkiye'nin en büyük AVM si olacakmış.(Park Adana) bu mahalle için yok mu bi plan proje?

banner182

banner181