Seyhan İsmetpaşa ve Barış kentsel dönüşüm projesinde inşaatlar devam ediyor!
Türkiye’de göçle birlikte yaşanan çarpık kentleşmenin en önemli örneklerden olan Adana’da Seyhan Belediyesince 7’si Toplu Konut İdaresi TOKi ile olmak üzere toplam 9 kentsel dönüşüm projesi yürütülüyor. Daha önce İsmetpaşa ve Barış mahallerini kapsayan alanda 1409 konut ile 10 işyerinden oluşan ve tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen 1. etap 1. kısmın inşaatın ardından 1210 konut ve 34 işyerinden oluşan 1. etap 2. kısmın yapımı devam ediyor.

2018’DE TEMEL ATILACAK
İlçede 7’si TOKİ ile toplam 9 kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. TOKİ ile yürütülen Bey ve Barbaros mahallerindeki projede hak sahipleri ile görüşmeler devam ediyor. 2018 yılının ilk aylarında hak sahiplerine verilecek 2 bin 190 konuttan oluşan birinci etabın temeli atılacak.

67.7 HEKTAR İÇİN HAK SAHİPLERİYLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI
Yine TOKİ ile birlikte yapılacak olan Yenibey, Şehitduran ve Mestanzade mahallelerinde 356 bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere 67.7 Hektarlık kentsel dönüşüm alanına 6 bin 926 adet yeni iş yeri ve konut yapılacak. Bu projede de 18 Eylül 20017 tarihi itibariyle hak sahibi görüşmelere başlandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM TAM GAZ DEVAM EDİYOR
TOKİ işbirliği ile Hürriyet Mahallesi’nde 20 hektarlık alanda ve Barış Mahallesi 2. etap 28 hektarlık alanda yapılacak kentsel dönüşüm projelerine ait değerleme ve projelendirme çalışmaları devam ediyor. 2018 yılı içerisinde hak sahipleri görüşmelerine başlanacak.

Yine Seyhan Belediyesi tarafından Döşeme Mahallesi’nde 29 hektarlık alanda çalışmalar devam ederken İsmetpaşa Mahallesi’nde 19 hektarlık alanda 6306 sayılı kanuna göre yürütülmekte olan projenin değerlendirme ve projelendirme çalışmaları tamamlandı. İmar planlarının onaylanmasının ardından hak sahibi görüşmelere başlanacak. 

Seyhan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181