Sinanpaşa kentsel dönüşümle Adana'nın kalbi olacak!
Adana Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri arasında yer alan Yüreğir İlçesi Sinanpaşa Mahallesi'ndeki 70 dönümlük alanda uygulamayı planladığı çalışmayı "Adana'nın Kalbi Yenileniyor" sunumuyla hak sahiplerine tanıttı. Toplam 560 dönüm alanda kentsel dönüşümü amaçlanan Sinanpaşa'nın sakinleriyle bir araya gelen Başkan Hüseyin Sözlü "Sinanpaşa'da kentsel dönüşümü yaparken, 50 yıl sonraki neslin de bizleri alkışlamasını istiyoruz' dedi.

HAK SAHİPLERİNE ANLATILDI
Çukurova İlçesi Göl Mahallesi'ndeki 240 dönüm alanda kentsel dönüşüm projesini uygulamaya koyan Adana Büyükşehir Belediyesi, Yüreğir İlçesi'ndeki Sinanpaşa Mahallesi'nde Sheraton Oteli ile Kışla Caddesi arasında, Optimum AVM'nin kuzey kısmında kalan 70 dönümlük alanda hazırladığı projeyle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül ve ilgili bürokratların katıldığı Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonu'ndaki toplantıda Sinanpaşa Mahallesi 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ana hatlarıyla hak sahiplerine anlatıldı.

GÖRÜŞMELER 11 TEMMUZDA BAŞLIYOR

Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül, 70 dönümlük proje sahasında yıkımı yapılacak 791 konut ve 106 dükkan ve 629 hak sahibi tespit ettiklerini belirtip, kentsel yenileme projesinde aynı bölgeye bin 23 konut, 152 işyeri ile sosyal yaşam alanları planladıklarını ifade etti. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin hak sahipleri ile müteahhitler arasında koordinasyonu sağlayacağını aktaran Sinan Gül, uzlaşma görüşmelerinin 11 Temmuz'dan itibaren Merkez Park içindeki Adana Büyükşehir Belediyesi Kürek İhtisas Kulübü Tesisleri'nde başlayacağını duyurdu.

Sinanpaşa 2. Etap Kentsel Görüşüm ve Gelişim Projesi'nde dört tip konut planladıklarını kaydeden Sinan Gül, 130 ve 150 metrekarelik 3+1,100 metrekarelik 2+1 ve 80 metrekarelik 1+1 dairelerin olacağını bildirdi.

'HAKKINI KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise çarpık yerleşim, riskli yapılar, yetersiz altyapı ve güvensiz sosyal donatıların bulunduğu Sinanpaşa'da hazırladıkları kentsel dönüşüm projesi ile modern yaşam alanları yükseleceğini vurguladı.

Başkan Sözlü "Projeyi hayata geçirirken, Sinanpaşa'daki hemşehrilerimizin hakkını korumak önceliğimiz olacak. Kentimizin muhtelif mahallelerinde müteahhitlerin arsa sahipleriyle kat karşılığı yaptığı anlaşmaların bir puan fazlasını burada sağlayacağız" dedi.

Aklın ve vicdanın kabul ettiği değer ölçüleriyle hareket edeceklerinin altını çizen Başkan Hüseyin Sözlü, "Bizim olduğumuz yerde sizden daha fazla kazanmaya kimsenin hakkı yoktur. Sinanpaşa'da kentsel dönüşümü yaparken, 50 yıl sonraki neslin de bizleri alkışlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Hürriyet Ankara Çukurova 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seval kebude 8 yıl önce

Yaklaşık 7sene önce sinanpaşaya gelin geldim ben evlenmeden önce yıkılacak denilen sinan paşa

Misafir Avatar
sinanpasali 8 yıl önce @seval kebude

seval hanim 7 sene neki bize 30 sene önce yikilacak demislerdi deyis o deyis simdide 3 kurusa kapatmaya calisiyor belediye

Beğenmedim! (0)
Avatar
seval kebude 8 yıl önce

Yaklaşık 7sene önce sinanpaşaya gelin geldim.ben evlenmeden önce yıkılacak diyorlardı sinanpaşaya şimdi 2 çocuğum var sinanpaşa halâ ayakta çocuklarımı gezdirebilecegim ne bir yeşil alan var nede oynatabilecegim bir park var.hayalet şehir diyorlar burayo doğru unutulduk burada kurtarın bizi çocuklarımızın geleceği için...

Avatar
Hatip 8 yıl önce

Esnafı mağdur ediyorlar Dükanlarımızı yıkıyorlar elleriimizdeki Dükanlarımızı metresini 1500 tl ye sayıyorlar kendilerinin yapacağı dairelerin metrekaresini 8000 tl sayıyorlar işyerlerimizi zorla elimizden alıyorlar 400 esnafın Dükanı yıkıyor işsiz bırakılıyor bu adaletmi oysa bu projede 400 esnafa yerinde dönüşümde çarşı yapılabilinir

Avatar
Caner 8 yıl önce

umarım hak sahiplerini koruyan bir teklif olur. 9 sene önce teklif ettikleri rakam komikti, 12 bin teklif ettiler kabul etmedik. Umarım bu sefer 50 60 üstü bir teklifle gelirler.

Misafir Avatar
Fatih 8 yıl önce @Caner

Abi şehrin göbeğinde mahallemiz Allahını seversen ne 50-60 bini gürselpaşa telliderede pınardaki ara mahallelerde bile agızlarını trilyondan açıyolar bizden ucuza alıp millete kitlicekler hakkımızı aramalıyız

Beğenmedim! (0)
Avatar
Hakan 8 yıl önce

Önce bir dönünde esnafın kalbi kocavezir'de karacaoğlan caddesine bakın...
Ziyapaşa gibi ulusal markaların yer aldığı caddeler yerine yerel markalarınızın yer aldığı caddelere bir el atın ki anlamı olsun. AVM dike dike ne hale getirdiniz memleketi esnaf kan ağlıyor. Artık şemsiyelerle mi döşersiniz ışıklandırmasınımı değiştirirsiniz yoksa festival mi düzenlersiniz bilemem ama acilen karacaoğlan caddesine birşeyler yapılmalı.Önce bir dönünde esnafın kalbi kocavezir'de karacaoğlan caddesine bakın... Ziyapaşa gibi ulusal markaların yer aldığı caddeler yerine yerel markalarınızın yer aldığı caddelere bir el atın ki anlamı olsun. AVM dike dike ne hale getirdiniz memleketi esnaf kan ağlıyor. Artık şemsiyelerle mi döşersiniz ışıklandırmasınımı değiştirirsiniz yoksa festival mi düzenlersiniz bilemem ama acilen karacaoğlan caddesine birşeyler yapılmalı.

Avatar
ergün 8 yıl önce

Bu sinanpasa ne yikilir nede kimseye hakkini verirler

Avatar
ergün 8 yıl önce

Ben 17 yasindayken yikilacak diyorlardi demez olsalardi simdi yasim 47 halen yikilacak valla ben biktim artik arkadaslar ne halleri varsa görsünler bu nedir yav

Avatar
Hüseyin 8 yıl önce

Artık icraata gecilsinde bizde görelim tabi gerçekse yeter artik yıkılacak diyorsunuz ama faaliyet yok

banner182

banner181