Tümer İnşaat'tan Adana'ya 7 kentsel dönüşüm projesi!
İstihdama ve Adana ekonomisine büyük katkı sağlayan Tümer İnşaat'ın Genel Müdürü Dinçer Tümer, Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet. Her sorunu aşacağımız konusunda en ufak bir kuşkumuz yok. Faiz oranlarında geçen aylara göre ciddi bir düşüş var ve bu da konut sektörünü olumlu etkilemeye devam ediyor. Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlarımız artarak devam edecektir" şeklinde konuşarak güven ortamının sağlandığını ve satışların arttığını ifade etti.

Adana'da devam eden kentsel dönüşüm içerisinde 7 proje ile faaliyet gösteren Tümer İnşaat, toplam 300'e yakın daireyi kapsayan projelerinin önemli bir kısmını 2017 yılının başında teslim etmeyi hedefliyor.

1000 ADETİN ÜZERİNDE KONUT
Bugüne kadar Adana'nın merkezinde ve Kozan ilçesinde toplam 1000 adetin üzerinde konut teslim ettiklerini dile getiren Tümer İnşaat Genel Koordinatörü Dinçer Tümer, geçen yıl şantiye hazırlığı yaptıklarını, şu an ise geçen yıla göre büyüme beklentilerinin yüzde 200 civarında olduğunu söyledi. Geçen yıl teslim ettikleri daire sayısının 90 civarında olduğunu aktaran Tümer, şu anda devam eden 7 proje içerisinde toplam 300'e yakın daireleri olduğunu söyledi.

'YENİ PROJELERİMİZ VAR'
Adana'da devam eden kentsel dönüşüm içerisinde Tümer İnşaat olarak birçok projeleri olduğunu dile getiren Tümer, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm şu anda Adana'nm en önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Biz de Tümer İnşaat olarak Adana'nm kentsel dönüşüme ihtiyacı olan noktalarında projeler yapıyoruz. Ziyapaşa, Yüzüncüyü, Mavibulvar, Mithatpaşa, Hekimköy ile Toros Mahallesi civarında ve Sarıçam ilçesinde 1 + 1 'den 5+1 'e kadar daireleri kapsayan yeni projelerimiz var."

Şu anda devam eden 7 tane projeleri olduğunun altını çizen Tümer, 300'e yakın daireyi kapsayan 7 projenin yarısından çoğunun 2017 yılının başında teslim edilmiş olacağını söyledi. Yeni projeler için de çalışmalara devam ettiklerini anlatan Tümer, "Kentsel dönüşüm kapsamında Namık Kemal mahallesinde 20-25 dönümlük bir alan için anlaşma aşamasındayız. Bu bölgede her 5 dönüm için en az 150 farklı insanla görüşüyoruz. Bu süreçte birbiri ile dargın olan aileleri bile barıştırdığımız oluyor" dedi.

HER BÜTÇEYE UYGUN EV
Ev alacak olan insanların bütçelerine uygun daire bulmak konusunda zorlandığını da dile getiren Tümer, "Bizim projelerimizin arasında her bütçeye uygun ev bulunuyor. Alıcıların, Tümer İnşaata gelip bütçesine ve isteğine uygun bir ev bulamadan dönmeleri zor" dedi. Hekımköy'de devam eden projeleri hakkında da detaylı bilgi veren Tümer, "Bu projemiz 3 bloktan oluşuyor.

İçerisinde geniş bir peyzaj çalışması ile beraber, kapalı otopark ve spor kompleksi var. Temelini yeni attık ve 20 ay sonra teslim edebilmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"TEMELİNDE GÜVEN VAR"
Tümer, "Bizim ilk günden beri tek sloganımız "Temelinde Güven Var' oldu. Binaların minimum 50-60 yıl ayakta kalabilmesi gerekli ve biz Tümer İnşaat olarak kolonları, demirleri ve yapıları ayakta tutan tüm unsurları önemseyerek işimizi yapıyoruz" dedi.

Adana'da sektörün durumu hakkında da görüşlerini aktaran Tümer, en büyük sorunun imarlı arazi konusunda yaşanan problemler olduğunu söyledi. Müteahhitlerin farklı ve ufak alanlarda çalışmayı değil de büyük ve imarlı alanlarda çalışmayı tercih ettiğini, Adana'da ise şu anda böyle bir imkan olmadığını dile getiren Tümer, "Büyük şehirlerde 20 bloklu siteler mevcut ve bu sitelerin içerisinde camisinden alışveriş merkezine, spor alanlarından her türlü sosyal donatısına kadar imkanlar sağlanıyor. Şu anda Adana'da inşaat sektöründefaaliyet gösteren kişi ve firmaların yeterli bütçesi var fakat bu iş için uygun alan yok" diye konuştu. Adana'nm her yerinde arsa sıkıntısı yaşandığını aktaran Tümer, "Arsa sahibine yüzde 45-50 arasında pay verilerek bina yapılabiliyor. Arsa sahibinin normalde payı yüzde 30-35 civarında olmalı. Arsa sıkıntısı yaşandığı için metrekaresi bin TL olan yerler bile şu anda 5 bin TL'ye kadar yükseldi" ifadelerini kullandı.

Hürriyet Adana Çukurova Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181