TOKİ Adana Seyhan 1. etap'ta 627 konutun ihalesi yapıldı!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Adana’nın Seyhan İlçesi Barbaros ve Bey Mahallelerinde “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi”nin 1. etabı çerçevesinde inşa edilecek 627 konutun ihalesi gerçekleştirildi.

12 Haziran 2018, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 22 dükkân ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yer alıyor. Konutların 309’u 2+1 ve 318’i ise 3+1 planında tasarlandı. 19 Haziran 2018 tarihinde 2. etap kapsamında 923 konut, 14 dükkânın ihalesi gerçekleştirilecek. Böylece “Kentsel Dönüşüm Projesi” genelinde 1.550 konut ile 36 dükkân sayısına ulaşılmış olacak.

TOKİ ile Seyhan Belediyesi arasında imzalanan protokolle, Barbaros ve Bey Mahallerindeki gecekonduların ve çarpık yapılaşmanın bulunduğu alanın yerinde dönüşümü hedeflendi. 1. ve 2. etap kapsamında dönüşüm yapılacak alanın bitişiğindeki boş alanda konutlar inşa edilerek, dönüşümü amaçlanan bölgedeki gecekonduların tahliyesi planlandı.

Modern mimari tarzda hazırlanan projede geniş pencere ve balkonlar kullanıldı. Projeyle yerleşim alanı; dükkânları, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanları ile nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, güvenli, modern bir yaşam merkezine dönüşüyor.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181