Afyon Cirit Kayalığı Millet Bahçesi'ne 36 bin metrekare daha ilave edildi!

Afyon Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri arasında imzalanan protokolle Ali Çetinkaya Garı önünde bulunan yeşil alanlar, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projesine dâhil edildi. Atılan imzalarla birlikte TOKİ tarafından 15 Şubat’ta ihalesi yapılacak Cirit Kayalığı Millet Bahçesine 36 bin metrekare alan daha ilave edildi.

MUHTEŞEM OLACAK

Tamamlandığında Millet Kıraathanesi, çocuk oyun alanları, spor aletleri, fitness, meyve bahçeleri, piknik alanları, bisiklet yolları, kent donatıları, tematik ve hoş kokulu bahçeleri, kamelyaları ve dinlenme alanlarıyla yaklaşık 284 bin metrekare alanda Afyonkarahisarlılar’ın vazgeçemediği muhteşem bir eseri şehrimize kazandıracağız.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Bu süreçte Devlet Demiryolları ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini ifade eden Başkanımız muhteşem bir proje hazırladığını söyledi. Başkanımız Mehmet Zeybek;” Cirit Kayalığı Millet Bahçesi ile alakalı 7. Bölge Müdürümüzün de uygun görmesi şartıyla DDY Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Demiryollarımızın Ali Çetinkaya Garı önündeki yeşil alanı Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemize dahil ederek tahsisini yaptılar. Şehrimizde yaşanılabilir alanlar oluşturulması adına hayata geçireceğimiz bu muhteşem projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ATA SPORUNU BU BİNADA YAŞATACAĞIZ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla mülkiyeti Devlet Demir Yollarına ait İzmir İstasyonunda yer alan atıl bina da Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edildi. Tahsise ilişkin protokol Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ile DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri arasında imzalandı. Atılan imzalarla birlikte ata sporu olan okçuluk burada yaşatılacak" dedi. 

CUMHURBAŞKANIMIZ İMZALADI

Söz konusu binada okçuluk kurslarıyla, halkımızı hem geleneksel sporlarla tanışacağını hem de sağlıklı yaşam için spor olanaklarını çoğaltmayı planladıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Yine atıl vaziyette duran İzmir İstasyonu dediğimiz tek katlı eskiden düğün salonu olarak kulanılmış bir binayı da Bölge Müdürlüğümüzden talep ettik. Genel Müdürümüz Afyon’a geldiğinde kendisine izah ettik uygun gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla birlikte belediyemize tahsisinin protokolünü imzalıyoruz. Burayı okçuluk başta olmak üzere OkculukKulübümü olmak şartıyla spor merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Ata sporumuz olan okçuluk kursunu Afyonkarahisar’da açacağız. Vatandaşlarımız burada okçulukla ilgili kurs alacaklar ve ata sporumuz olan okçuluğa ayrı bir ilgi oluşacak.  Protokollerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

“KULLANMADIĞIMIZ ALANLAR HARAP OLUP GİDİYOR”

DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ise atılan imzaların hayırlı olmasını temenni ederek “ Devlet Demiryolları olarak Ali Çetinkaya Garı’nda kullanmadığımız bölgelerden 3 parça alanı, Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projesine dahil ettik. Birde İzmir İstasyonu eski makine ikmal deposunu Belediyemizin talebi ile Okçuluk Kulübü için Cumhurbaşkanımızın izniyle protokolünü imzalayacağız. Kullanmadığımız alanlar fonksiyon kazanmadığı takdirde harap olup gidiyor. Dolayısıyla bu tür tarihi binaların fonksiyon kazanması bizim açımızdan da önemli. İmzalanan her iki protokolünde Belediyemize, Devlet Demiryollarımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Afyon Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181